poniedziałek, 5 listopada 2018

Polaganje talnih plošč na leseni tla

  Polaganje talnih plošč na leseni tla

Težko polaganje - toplotno izolirana tla in hlode

Če boste postavili talno ploščo na toplo nadstropje, najprej najti v prodaji tak material, ki ustreza prihodnjemu temperaturnemu režimu. Dejansko niso vse pasme dovolj odporne na deformacije, zlasti javorja in bukve. Bolje dajati prednost hrastu ali orehu. Upoštevajte pa, da je maksimalna temperatura, za katero je izdelana katera talna plošča, 26 ° C. Da bi razumeli, ali je vaša izbrana plošča za tla primerna za toplo dno, si oglejte svojo embalažo za posebno značko "primerno za talno ogrevanje" in navodila za takšno namestitev.
  Polaganje talnih plošč na leseni tla

↑ Priprava fundacije

Pred polaganjem talne plošče je potrebno izvesti vrsto pripravljalnih del. To se nanaša predvsem na podlago, na kateri bo izvedena instalacija. Vgradnjo talne plošče se lahko izvede na betonski ali leseni osnovi, dokler je trdna in ravna. Zato, če so tla v hiši ustvarjeni "iz nič", jih je treba narediti na podlagi prihodnjega polaganja talnih plošč. Če bodo stara tla delovala kot temelj, jih bo treba v celoti revidirati in jih po potrebi popraviti.
  Polaganje talnih plošč na leseni tla

Priprava lesenega poda za parket

  • Pred polaganjem je potrebno preveriti in pripraviti grobo tla kot podlago za polaganje parketa.
  • Osnutek talne plošče je treba položiti na dobro posušene hlode, impregnirane z antiseptikom.
  • Osni deske morajo biti žlebljene;
  • Tla plošč morajo biti gladke. Nagib dveh tekočih metrov ne sme presegati 2 mm;
  • Tla ne bi smela zalepiti;
  • Tla ne smejo imeti razlike;
  • Talne plošče morajo biti trdno pritrjene in se ne smejo premikati po njej.
Le podlaga za polaganje parketa lahko služi le tako grobo dno plošč.
  Polaganje talnih plošč na leseni tla

Osnovno delo pred polaganjem

Mnogi ljudje tega ne vedo, da je po nakupu parketne plošče treba vzeti iz embalaže in nato zapustiti v prostoru, kjer bo položen približno en dan. Ta postopek je potreben, da se talna plošča navadi na podnebje in med namestitvijo ne povzroča težav. Naslednji korak bo priprava baze in poravnava sten, saj je treba prvo vrsto parketnih plošč postaviti strogo vzporedno s samim zidom.
  Polaganje talnih plošč na leseni tla

Kakšno nadstropje je mogoče postaviti na staro

Linolej Lahko ga položite na skoraj vse originalne talne obloge. Na primer, na starem linoleju ali lesenem podu. Če je mogoče, je priporočljivo, da med tla in novim linolejem položite tanko vezan les.
  Polaganje talnih plošč na leseni tla

Specifičnost talnih plošč ↑

Za ustvarjanje močnega in trajnega talnega obloga iz talne plošče bo spretnost pri uporabi orodja majhna. Če med delom, da se ne držite tehnologije polaganja, zanesljive in lepe talne obloge ne bodo delovale. Zato morate pred postavitvijo talne plošče opraviti številna pripravljalna dela in upoštevati določene tehnološke zahteve.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty