poniedziałek, 5 listopada 2018

Polaganje marmorja Moskva

Kako ohraniti videz naravnega materiala

Nekdo želi marmorja sijati s svojo lepoto, druga pa bo postavila preprogo pod noge, da bi zaščitila površino pred praskami (še posebej pomembno za ljudi, ki imajo mačke in pse). Toda v obeh primerih, v času, boste morali obnoviti teksturo marmorja tla.
  Polaganje marmorja Moskva

Polaganje marmorja in granita. Cena

Tovarna starega kamna nudi profesionalno komercialno storitev: polaganje marmorja na tleh in stene. Ponudba vključuje plošče in modularno ploščo, ki jo je mogoče kupiti z naknadno montažo in poliranjem.
  Polaganje marmorja Moskva

Stroški tal iz naravnega kamna

Talna obloga iz naravnega kamna je zelo odvisna od njihove zasnove. Velikost plošč, uporabljenih pri polaganju istega marmorja, lahko bistveno vpliva na ceno. Na primer, stroški 1 m2 marmornatnega tlaka Crema Marfil s ploščicami 300x600x20mm znašajo 6000 rubljev, polaganje 1200x1200x20mm plošč, ki so razrezane s plošč, bo povečalo stroške tla na 12000 rubljev na m2.
  Polaganje marmorja Moskva

Orodja in materiali za zaključna dela

Marmor je na voljo v različnih oblikah in barvah, kot tudi različne kakovosti. Katera ploščica lastnik hiše končno izbere, seveda je odvisna predvsem od njegovega lastnega okusa in koliko denarja je hotel in bi lahko vlagal v svoj novi pokrov. Za izračun zahtevane količine materiala je splošno pravilo. Najprej se meri površina, na kateri se opravlja zaključna dela. Če ima, na primer, velikost od 5 do 6 metrov, potem bo to 30 kvadratnih metrov. Na število kvadratnih metrov je dodana 5-odstotna marža.
  Polaganje marmorja Moskva

Polaganje marmorja na tla

Obloga marmorja ima veliko prednosti pred drugimi načini zaključevanja tal. Toda čutiti jih je mogoče le, če je polaganje marmorja na tleh pravilno opravljeno. Napake med namestitvijo povzročijo izgubo okrasnih lastnosti: videz madeže, kapljice, razbarvanje.
  Polaganje marmorja Moskva

Granit in marmor - podobnosti in razlike

Marmor ima najrazličnejše barve in teksture. To naredi kamen najljubši material večine arhitektov in oblikovalcev. Nešteto različnih kombinacij tal in sten, tal in pohištva, tal in stropa omogočata uresničitev najbolj nenavadnih in drznih modelov. Če se strogi granit zahteva v klasičnih notranjostih in prostorih v slogu minimalizma, bo marmor našel svoje mesto popolnoma povsod - v baročnem slogu dnevne sobe, v blagovni sobi imperije in v sodobni tehnološki kuhinji. Vendar pa je v kopalnicah, ki polagajo marmor na tleh, bolje izbrati granit - marmor zaradi svoje poroznosti neizogibno absorbira vlago, kar škoduje stanju tal.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty