czwartek, 28 grudnia 2017

Ali lahko postavim linolej na preprogo

  Ali lahko postavim linolej na preprogo

Linolej: vrste in njihove značilnosti

Linolej je narejen iz prožne, a gosto prepustne umetne tkanine v obliki zvitkov. Odvisno od vrste, je lahko različnih širin in dolžin. Vrsta linoleja določa njen namen. Torej, linolej se zgodi za stanovanjske (21-23 razredov), javne (31-34 razredov) ali industrijskih prostorov (41-43 razredov).
  Ali lahko postavim linolej na preprogo

Priporočila za polaganje talnih oblog

Ta linolej je za balkon, ta preproga zahteva skoraj ravno tla, saj nepravilnosti ne samo takoj ujamejo oči in kršijo estetiko, ampak tudi vodijo k hitremu uničenju takšnih premazov. Zato so pred postavitvijo linoleja ali preproge balkonske plošče pogosto prekrite s trakovi iz vezanega lesa. Ker je vezan les sam po sebi precej enakomeren material, pa tudi problem rešuje z vlago, če balkon ni glaziran.
  Ali lahko postavim linolej na preprogo

Ali lahko pritrdim preprogo na vrhu linoleja?

Linolej je v sobi, skoraj enakomerno, nekdo ga je obtičal, tako da ga je mogoče raztrgati samo s kravato. Odločili smo se postaviti preprogo v sobi, zato ne vem, kaj storiti zdaj ali odtrgati linolej in narediti novo preprogo na novi oblogi ali na linoleju?!
  Ali lahko postavim linolej na preprogo

Preproga pod linoleumom

Včasih obstajajo situacije, ko se morate odločiti, ali lahko na preprogo postavite linolej. Načeloma to zahteva trdno in gladko podlago. Potem bo manj nevarnosti za poškodbe z nogami za pohištvo. Vendar pa je dovoljeno uporabiti material iz flisa kot substrat. Na primer, če je težko ločiti od tal. Pomembno je izbrati pravi linolej. Ne bi smela ostati lomiti sledov pohištva in drugih težkih stvari.
  Ali lahko postavim linolej na preprogo

Kakšno nadstropje je mogoče postaviti na staro

Linolej Lahko ga položite na skoraj vse originalne talne obloge. Na primer, na starem linoleju ali lesenem podu. Če je mogoče, je priporočljivo, da med tla in novim linolejem položite tanko vezan les.
  Ali lahko postavim linolej na preprogo

Kje bolje ne postavljajte preproge

Definitivno je nemogoče položiti preprogo, kjer temperatura in vlažnost za en dan in v več kot treh dneh presegata omejitve sanitarnih standardov: temperatura od +18 do +27; vlažnost do 75%. Tudi če se parametri mikroklime spremenijo v običajnem obsegu, vendar dramatično, čez uro ali dve, preproga tudi leze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty