wtorek, 26 grudnia 2017

Streha iz PVC membrane

  Streha iz PVC membrane

Slabosti

  • Pomanjkljivosti vključujejo dejstvo, da lahko takšne materiale uporabljajo samo visokokvalificirani delavci.
  • Pomembna pomanjkljivost je tudi nezmožnost kombiniranja PVC z materiali, ki vsebujejo olja, katran, maščobe, bitumen, topila.
  • In zadnji minus: svetle barve membrane zlahka umazane. In to krši estetiko strehe.

Specifikacije materiala

PVC strehe se dobro odzivajo na toplotne in hidravlične obremenitve. Njihova moč se ne spremeni, in ostrina ostaja na isti ravni.
  Streha iz PVC membrane

Struktura strešne membrane

Vendar pa se ne le fizične lastnosti membranskih streh razlikujejo od običajne hidroizolacije - tehnologija namestitve tega materiala je zelo preprosta in dostopna. In njegova sestava privlači druge pomembne lastnosti:
  Streha iz PVC membrane

Montaža membranske strehe

Hidroizolacijske membrane so učinkovite pri izdelavi popolne membranske tkanine, za katero morate hermetično povezati trakove prevleke. Razlike pri montaži različnih vrst membran so v načinu povezave.
  Streha iz PVC membrane

Membrane v mehki strešni napravi

Rolna strešna kritina, izdelana iz plastificiranega polivinilklorida, v kratkem času omogoča opremljanje velikih ravnih in nizkotlačnih streh. Zaradi tega na področju industrijske gradnje praktično ni tekmecev. Lastniki zasebnih stavb ne toliko vplivajo na hitrost dela, saj so odlična hidroizolacija in neizprosni odraz atmosferskih negativnih napadov. Prepričana "ravnodušnost" do ultravijoličnega, je zagotovila uvedbo modificiranih aditivov v formuli materiala. Nastane odpornost proti obrabi, saj so strešne kritine večkrat daljše od starejšega predhodnika - strešnega materiala.
  Streha iz PVC membrane

Prednosti uporabe PVC membrane za gradnjo streh

Streha PVC membrane omogoča polaganje ene prekrivne plasti, katere debelina se lahko spreminja (1,2, 1,5, 1,8, 2,0 mm). Membranska plast je pritrjena na osnovo z linearno metodo ali toćno. Pri varilnih šivih PVC membrane se uporablja posebna oprema, tok vročega zraka, od katerega je temperatura okoli 600 0С. Uporaba avtomatizacije v postopku varjenja strešne pločevine je omogočila znatno pospešitev namestitve PVC membrane in tudi popolnoma odpraviti vpliv človeškega faktorja na ta proces. Vse to omogoča doseganje absolutne tesnosti in zanesljivosti nastale strehe.
  Streha iz PVC membrane

Prednosti PVC membrane

Ena izmed najbolj opaznih prednosti PVC membrane je hitra namestitev te vrste premaza. Skupina šestih strešnikov je sposobna zapreti od 600 do 1000 m² dokončane osnove na dan brez izgube kakovosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty