wtorek, 26 grudnia 2017

Varilni kovinski snip

1.2. Zahteve za kvalifikacije varilcev, nadzornikov in inženirjev

1.2.1. Varjenje kovinskih konstrukcij industrijskih objektov morajo opraviti varilci, ki imajo potrdila o pravici opravljanja ustreznega varilnega dela, ki jim je izdan v skladu z zahtevami Pravilnika za certificiranje varilcev, ki ga je odobril Gosgortechnadzor Rusije.

Za zakovice in vijake

Luknje v kovinskih konstrukcijah so izdelane s štancanjem ali vrtanjem med proizvodnjo. Ovalnost in odstopanje premera lukenj za vijake in kovice ne sme biti več kot +0,6 mm za luknje premera do 17 mm. V drugih primerih ta številka ne presega +1,5 mm. Prisotnost razpok v robovih luknje in blokade, večje od 1 mm. Kota osi (kosini) do 3% debeline paketa za vijake ni morda omejena.
  Varilni kovinski snip

Varjenje kovinskih konstrukcij

Varjenje kovinskih konstrukcij je ena izmed najbolj vsestranskih in priljubljenih vrst, ki povezujejo majhne in velike kovinske dele in izdelke. Obstaja veliko vrst zvara, ki jih proizvaja varjenje: od konca do konca, prekrivajo se, tavrovy, kotni, riti. Varjenje je lahko amatersko in strokovno, pri izdelavi slednjih pa se uporabljajo strogi standardi, katerih neusklajenost vodi k izgubi kakovosti dela.
  Varilni kovinski snip

4. ZAHTEVE ZA IZVRŠEVANJE

MONTAŽA IN VAROVALNA DELA

4.1. Uporabljeni varilni materiali, oprema in tehnologije morajo biti certificirani v skladu z zahtevami RD 03-613-03, RD 03-614-03, RD 03-615-03.
  Varilni kovinski snip

12 Obdelava varjenih spojev

12.1 Mehansko obdelavo varjenih montažnih spojev v jeklenih konstrukcijah mostov, da se poveča njihova vzdržljivost in odpornost proti mrazu, je treba v KM risbe določiti v skladu z zahtevami te delavnice. Sklicevanja na risbe ustreznih odstavkov norm ni dovoljena brez njihovega besedila.
  Varilni kovinski snip

VARJENJE jeklenih konstrukcij in kovinskih izdelkov

12.1 Varjenje jeklenih konstrukcij je treba izvajati v skladu s tehnološkim postopkom, ki je bil razvit v podjetju, sestavljen v obliki standardnih ali posebnih tehnoloških navodil, zemljevidov itd., V katerih bi bilo treba upoštevati lastnosti in stanje proizvodnje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty