poniedziałek, 25 grudnia 2017

Monolitno polnilo z blazino

  Monolitno polnilo z blazino

Kako narediti litje monolitne plošče?

Priporočljivo je takoj napolniti monolitno ploščo. Beton je treba enkrat gnetiti in to je bilo dovolj za celotno oddajo. To je težko delo, zato morate zapolniti najmanj 4 osebe. Gradbeni steber prinaša betonsko mešanico. Za pokrivanje celotnega perimetra opažev uporabite žleb velike velikosti.

Naprava monolitne osnovne plošče

Pred kopanjem jam za blazino morate najprej očistiti in izravnati gradbišče. Najenostavnejša rešitev je najeti buldožerja. Po tem se temeljna jama, ki ustreza prihodnji plošči, išče po predhodnih izračunih:
  Monolitno polnilo z blazino

Vrste vzglavnikov za temeljne bloke

Pod blokovami FBS je mogoče izdelati vzglavnik dveh vrst: monolitnih in nacionalnih, iz montažnih elementov, označenih s FL (trakom) trapeznega dela. Širina podstavkov vzglavnikov od 600 do 3200 mm, višina 300 mm. Postopek namestitve za celotno podlago bo naslednji: prva vrstica PL bo položena na tla, s stalnim preverjanjem naključnosti osnih črt temeljov in središčnice PL, na dnu pa so nameščene enote z zahtevanim standardnim zamikom stranskih šivov.

Monolitna osnovna plošča - splošne informacije

Uporaba monolitne temeljne plošče je potrebna, če je tla nestabilna in obstaja tveganje za razpoke ali poškodbe stavbe. To so razlogi:
  Monolitno polnilo z blazino

Prva faza gradnje monolitne osnove: določitev vrste in parametrov plošče

Prva faza gradnje temelji na izvedbi potrebnih geoloških in geodetskih raziskav gradbišča. Na podlagi rezultatov preučevanja tal in strukture stavbe se določi vrsta prihodnje monolitne plošče in izračuna njegove parametre.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty