piątek, 29 grudnia 2017

Polnjenje plošč v kleti

  Polnjenje plošč v kleti

Katera orodja in materiali so potrebni

Naprava tla v kleti zasebne hiše je v mnogih pogledih podobna tlorisnim ploščam, ki se uporabljajo pri gradnji večnadstropnih stavb. Izolirana je betonska plošča, ojačana z jeklenimi palicami.
  Polnjenje plošč v kleti

Monolitna armiranobetonska plošča klet strop

Jasno je, da morajo pred betoniranjem armiranega betonskega tla plošče izdelati oplaščenje in ojačitev. In tudi popravite vse police. Opaž je izdelan iz vezanega lesa, odpornega na vlago, ki je nameščen na ploščah, razpon med njima pa je približno 60 cm. Gradimo opaž, tako da bodoča plošča prekriva stene kleti ali čopela za 15-20 cm.
  Polnjenje plošč v kleti

Značilnosti osnovne plošče naprave s kletjo

V postopku polaganja temeljne plošče se uporablja armiranobeton, izdelan z ojačitvijo s premerom najmanj 12-14 mm, betonskim razredom, ki ni nižji od M300 in s pričakovanjem, da bo poraba armature 90-120 kg / m3.
  Polnjenje plošč v kleti

Kako preusmeriti podtalnico iz fundacije?

Podzemna voda v kleti se lahko pojavi zaradi podtalnice z plitvo globino, pa tudi iz površinske vode, s katero je zemlja nasičena med spomladanskim odmrzovanjem snežnih ali poletnih podaljšanih dežev.
  Polnjenje plošč v kleti

Klet lesena tla

Pogosto v hišah, ki niso samo leseni, so kletne etaže iz lesa. To so navadni leseni tramovi, med katerimi je urejen kolut (grobo tla), ki daje podlago izolacijskemu materialu. Nadložite talne plošče.

Kakšno je pomanjkanje zanesljive hidro-pregrade ↑

Znano je, da je voda proti večini gradbenih materialov izjemno agresivna, še zlasti pa na beton, iz katerega so narejeni temelji. Ima porozno strukturo, ki zlahka absorbira vodo. Voda, ki prodira od spodaj, vsebuje primesi mineralnih soli: ogljikovodiki, kloridi in sulfati. Kristalizirajo v pore na betonu, ki znatno narašča, zaradi česar se uniči njegov masiv.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty