poniedziałek, 25 grudnia 2017

Naredite okvirje z lastnimi rokami

  Naredite okvirje z lastnimi rokami

Kako zgraditi okvir bazena v enem dnevu

No, tukaj prihaja še ena poletna sezona, kar pomeni, da so poleti, sonce in toplota ponovno na ulici. Verjetno vsak od nas, ki preživlja svoj prosti čas v državi, se želi ohladiti v lokalnem jezeru ali reki. Ampak, na žalost, nihče nima takšne priložnosti, zato vam ponujam projekt izgradnje okvirja v vašem dvorišču.
  Naredite okvirje z lastnimi rokami

Uporabljamo materiale pri roki

Pri gradnji bazena se lahko uporabljajo improvizirani materiali, namesto PVC folije je dovoljeno uporabljati reklamne pasice, ki jih je mogoče dobiti brezplačno, vendar veleprodajno skladišče. Naprava uporablja tudi varilno metodo, material je zelo odporen proti vlagi, kar zmanjša stroške dodatne hidroizolacije.
  Naredite okvirje z lastnimi rokami

Napihljivi bazeni - najbolj proračunska možnost

Napihljivi bazeni so izdelani iz dvojne PVC folije, ki tvori pokrov in napihne z zrakom. Otroški bazeni pogosto predstavljajo dno filma in nekaj napihnjenih obročev, ki tvorijo stran. V velikih bazenih je samo napihnjen obroč na robu, ki se ob napolni z vodo dvigne in poravna PVC folijo na stenah. Nekateri od teh modelov so dodatno opremljeni s filtrom, ki pomaga ohranjati čisto vodo, drugače je pogosto treba spremeniti. Velikosti napihljivih bazenov so majhne: njihov premer le redko presega 5 m, globina pa je od 0,5 do 1,2 m.
  Naredite okvirje z lastnimi rokami

Kako zgraditi bazen na okvirju

Pri gradnji pripravite naslednja orodja: tračno merilo, kladivo, lopato, žico. Bazeni lesa so običajno pravokotne ali poligonske oblike.
  Naredite okvirje z lastnimi rokami

Priprava mesta

Okvirni bazen je mogoče izdelati z ali brez pokopa v tleh, v vsakem primeru pa je treba odstraniti vse trate, korenine, kamne in druge trde predmete.
  Naredite okvirje z lastnimi rokami

1. stopnja: izberite mesto in pripravite orodje

Začnimo z izbiro lokacije za bazen. Modeli okvirja so popolnoma nepretrgani za teren, zato je dovolj, da najdejo bolj ali manj ravno površino brez aktivnih kapljic in udarcev. Ne pozabite pa, da mora biti bazen blizu najbližje: vir napajanja - da bi lahko enostavno priključili opremo za črpalko; vodni vir - zapolniti posodo; kanalizacijo - za odvajanje odpadne vode. Potem skladiščite s potrebnimi orodji in materiali:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty