poniedziałek, 25 grudnia 2017

Betonska stena sami naredi

  Betonska stena sami naredi

Pravila za ustvarjanje utrdb

Obstaja določena tehnologija, brez katere naprava ne bo strošek kakovosti kakršne koli vrste. V večini primerov je na dvoriščih zgrajena pritrdilna stena iz kamna ali betona, ki ni višja od 2 metrov.

Značilnosti podpornih struktur

Podporna stena, izdelana iz materialov, mora imeti podlago, dejansko steno in drenažo. Globina temeljev je odvisna od višine konstrukcije, v vsakem primeru pa mora biti širina približno 20 cm širša od širine telesa, da se zagotovi potrebna trdnost in stabilnost.
  Betonska stena sami naredi

Kako stabilizirati stene ↑

To je ena od najpomembnejših točk pri oblikovanju. Da se struktura sčasoma ne premakne in ne prevrne, bi morali poslušati naslednje nasvete:
  Betonska stena sami naredi

Kdaj zgraditi pritrdilno steno

Višinska razlika ali pobočje na vrtu je bolje, da se okrepi in popravi. Vendar pa ohranitvena stena na mestu ne more imeti zgolj utilitarnega, temveč tudi dekorativnega pomena: gladka površina hitro postane dolgočasno, navpična pa jo lahko »zlomi«. Stena lahko postane meja mejnih mej, sodeluje v prostorskem območju.
  Betonska stena sami naredi

Materiali za zadrževanje sten

Zadrževalne stene so lahko izdelane iz različnih materialov. Vsaka od gradiv, ki se uporabljajo na svoj način, vpliva na njihove podatke o moči in estetsko dojemanje ozemlja mesta kot celote:
  Betonska stena sami naredi

Kaj vpliva na stabilnost pritrdilnih sten

Največja stabilnost, odpornost proti visokemu tlaku so zelo pomembne lastnosti, ki morajo imeti dobro izdelano pritrdilno steno. V nasprotnem primeru lahko struktura zlahka propade in drsi tla. Ker morate upoštevati vse dejavnike, ki vplivajo na trdnost podpornih sten.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty