sobota, 10 lutego 2018

Dame to naredijo sami

  Dame to naredijo sami

Materiali in orodja

Da bi leseno stopnišče, kot je na sliki, uspelo izdelati sami, boste potrebovali naslednje materiale: borove plošče 400 in 250 mm široke, debeline 40 do 25 mm, 50x50 palic, lepila iz lesa, laka in lesa, pocinkane palice in vijakov kovinski vogali. Iz orodij, ki jih potrebujete: krožna ročna žaga, izvijač, ščetke, brusni papir, objemke, dleto, poliranje.

Katere vrste stopnic bomo zgradili? ↑

Najpreprostejša rešitev bo modularna stopnica - samo z njimi jih morate zbrati s sestavljenih delov, strogo po navodilih proizvajalca. Pripravljeni kompleti so na voljo za montažo vijačnih in vijačnih izvedb, opremljenih s kompletnim montažnim in konstrukcijskim sestavnim delom.
  Dame to naredijo sami

Izdelava stopnic v drugem nadstropju sami

Stopnišče v drugo nadstropje je nujen element dvonadstropne hiše, ne le da je udoben, močan in zanesljiv, temveč tudi v notranjosti hiše. Modeli stopnic se lahko razlikujejo tako glede oblike kot tudi materiala, iz katerega so izdelani. V zasebnih hišah so stopnice najpogosteje izdelane iz lesa, lahko pa se uporabijo kovinske opore in strukture.
  Dame to naredijo sami

Prvi korak v izgradnji stopnic v drugo nadstropje bo načrtovanje in merjenje

Kaj moramo vedeti o prihodnji lestvici? Glavna stvar je višina med nadstropji. In glavno pravilo strukture stopnišč za udobje bodočega delovanja je, da morajo biti koraki dolžine 30 cm in višine 20 cm. Če bodo ta pravila sledila, je priročna hoja. Za izvirnike, ki želijo narediti korak krajši ali višji, pravim takoj - prekinite noge. Za jasnost bomo analizirali preprost primer.
  Dame to naredijo sami

Vrste in tipi stopnic za zasebno hišo

Izbira stopnic je pogosto omejena z razpoložljivim prostorom za svojo napravo in seveda s proračunom. Toda vodite jih bolje udobje lokacije in estetskih preferenc. Med obstoječimi konstrukcijami lesenih stopnic so najpogostejši marmorji in vijaki.
  Dame to naredijo sami

Kako izračunati velikost stopnic v drugo nadstropje.

Natančna risba takšne lestve v delu je prikazana na spodnji sliki. Pred izdelavo elementov po stopnicah mora določiti njegovo velikost.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty