piątek, 9 lutego 2018

Polaganje v debelini pol-opeke

  Polaganje v debelini pol-opeke

Standardna debelina opeke

Ne glede na vrsto opeke se uporablja za gradnjo struktur, za določitev debeline stene je precej preprosta. V skladu z uveljavljenimi standardi mora biti ta parameter večkratnik polovice dolžine, tj. 12 cm
  Polaganje v debelini pol-opeke

Pripravljalna dela

Preden začnete graditi zid, morate opraviti nekaj pripravljalnih del, ki se med zidovi zidu in zunaj nje močno razlikujejo.
  Polaganje v debelini pol-opeke

Debelina nosilne stene in predelnih sten

Silikat se pogosto uporablja za zidne nosilne stene in predelne stene, ker je v zvočno izoliranih značilnostih veliko boljša od keramične rdeče barve.
  Polaganje v debelini pol-opeke

Gradnja in ligiranje sten v pol-opeki

Glavna prednost, ki razkriva polaganje opeke - ni potrebe po krepitvi podlage, tudi lesene. Proces polaganja temelji na zvišanju sten tako, da je sprednja stran stene sestavljena iz žlidnih površin opeke. Žlica je dolga stran opeke, pik je kratka stran, postelja je široka zgornja in spodnja površina izdelka.
  Polaganje v debelini pol-opeke

Dejavniki, ki lahko vplivajo na debelino opečnih zidov

Preden začnemo obravnavati optimalne rešitve, je potrebno razumeti merila, na katerih je odvisna debelina bodočih sten. Tukaj so glavni:
  Polaganje v debelini pol-opeke

Načela gradnje opečnih hiš

V kleti priporočamo uporabo težkega betona velikega razreda trdnosti. On slabo prenaša vlago in paro. Zaradi tega kleti stavbe ne bodo ovirali. Vendar pa se vsi ne želijo vključiti v vse težave pri betanju betona v opaž, zato v mnogih primerih stanejo opeke. Hkrati je potrebno voditi zunanjo hidro in toplotno izolacijo konstrukcije. V nasprotnem primeru lahko tla z zmrzaljo prekinjajo stene. Dodajmo na dejstvo, da je potrebno zgraditi drenažni sistem. Ampak zdaj smo zainteresirani za polaganje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty