sobota, 10 lutego 2018

Izolacija za stene iz notranjosti lesene hiše

Nekatere tehnike toplotne izolacije lesenih stavb znotraj

Odvisno od uporabljenih materialov in načinov dela, danes obstaja več tehnik za toplotno izolacijo lesenih sten iz notranjosti prostora.
  Izolacija za stene iz notranjosti lesene hiše

Zunanje segrevanje hiše z drevesa

Zagrevanje hiše zunaj se začne z obdelavo sten z antiseptiki, ki preprečujejo poškodbe lesa z gnilobami, plesnijo, glivicami, drgnjenci in zaviralci gorenja za izboljšanje protipožarnih značilnosti stavbe.

Ogrevanje sten lesene hiše od znotraj

Pečat spojev

Lesena hiša, ki je celo brezmadežno zgrajena, daje precej dolgo časa osnutek. Poleg padavin, ko je hiša vklopljena, v hiši poteka intenzivno sušenje lesa, kar vpliva na geometrijske dimenzije lesenega ali laminiranega furnirja. Na začetku lahko celo dobro postavljeni hlodi ali veke na mestih njihovih sklepov oblikujejo povečane vrzeli, skozi katere se toplota brezobzirno prenaša v ozračje.
  Izolacija za stene iz notranjosti lesene hiše

Kaj je treba upoštevati

Pravzaprav pri izvajanju izolacije iz notranjosti ni mogoče doseči dveh identičnih primerov. Da bi dosegli najučinkovitejši rezultat, je treba pred začetkom dela opraviti vsaj približen izračun.
  Izolacija za stene iz notranjosti lesene hiše

Kakšna mineralna volna za ogrevanje lesene hiše?

To je prva stvar, ki jo moramo odločiti, ko začnemo vprašanje notranje izolacije lesene hiše. Tukaj je valjana mineralna volna (prodaja se v zvitkih), v briketi pa obstaja briket.
  Izolacija za stene iz notranjosti lesene hiše

Če bomo še vedno izolirali iz notranjosti

Kljub očitnemu dejstvu, da je ponavadi tehnično preprostejša, da toplo sobo od znotraj, ta možnost ni bila široko sprejeta. Za to je več razlogov. In zmanjšanje območja ni najslabše.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty