wtorek, 6 lutego 2018

Debelina nosilne stene v zasebni hiši

  Debelina nosilne stene v zasebni hiši

Materiali za nosilne stene v zasebni hiši.

Materiale in njihove značilnosti so izbrane ob upoštevanju lokalnih posebnosti, ekonomskih dejavnikov, zahtevane moči, načrtovane vzdržljivosti stavbe, oblike fasad, želenega udobja znotraj hiše.
  Debelina nosilne stene v zasebni hiši

Okvir okvirja

Do nedavnega so bili okvirni objekti značilnosti industrijske gradnje, zdaj pa se ta nosilni okvir vse bolj uporablja v zasebni gradnji.

Načini povečanja toplotnega inženirstva in izolacije opečnih zgradb

• Povečana debelina opečne stene, polaganje podpornih struktur "v dveh opekah". Standardne dimenzije elementov omogočajo strukture z debelino 51 cm, ob upoštevanju debeline šiva. • Gradnja opečnih zidov z notranjo zračno blazino. To je ime za tehnologijo dobrega polaganja, ki je sestavljena iz dveh sten v eni opeki in praznega prostora med njimi. Polnjena je v procesu steniranja z ekspandirano gline, organske izolacije, polistirenske pene, žlindre, lahkih betonskih mešanic. Zaradi prisotnosti votline se teža strukture zmanjša in izolacija se poveča.

Standardna debelina opeke

Ne glede na vrsto opeke se uporablja za gradnjo struktur, za določitev debeline stene je precej preprosta. V skladu z uveljavljenimi standardi mora biti ta parameter večkratnik polovice dolžine, tj. 12 cm
  Debelina nosilne stene v zasebni hiši

Kako ugotoviti, da stena nosi

Najlažji način, da ugotovite, kaj stena pred vami je videti tloris hiše. Vse stene so tam jasno označene. Načrt vsake hiše je treba hraniti v mestni upravi, na oddelku za gradnjo kapitala.
  Debelina nosilne stene v zasebni hiši

Kaj ni mogoče porušiti: nosilna stena

Najpogosteje, ponovni razvoj, povezano z rušenjem notranjih predelnih sten. Toda katere stene je mogoče dotakniti in katere niso - ne vsi vedo. Nepremišljeno rušenje struktur povzroči spremembo vpliva sile na preostale površine in prostorov, ki se nahajajo pod njim. Poleg tega stropi, ki ostanejo brez podlage, ne morejo vzdržati obremenitve in kolapsa kadar koli. Ker poleg ločitve različnih prostorov elementi stene služijo kot podpora za strop za vse zgoraj navedene podobne strukturne elemente.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty