poniedziałek, 5 lutego 2018

Vgradnja izolacije na fasadi

  Vgradnja izolacije na fasadi

Kako izolirati fasado hišne mineralne volne pod tiru

Ko so zidovi pripravljeni, lahko začnete namestiti vodilni profil. Začetni profil je pritrjen vzdolž hiše po prej označeni črti, imenovan je tudi osnovni profil, služi kot podporni vodnik za izolacijo, ki zagotavlja podporo spodnji vrsti in jo varuje od glodalcev od spodaj. Profil je pritrjen na steno z mozniki na razdalji 60 centimetrov od tal.
  Vgradnja izolacije na fasadi

Penoplex za izolacijo zunanjih sten

Zaradi visokih lastnosti toplotne izolacije penoplex za izolacijo zunanjih sten daje veliko večji učinek pri izolaciji zunanjih zidov stavb kot drugih materialov - pene in mineralnih izolacij. Njene glavne prednosti so:
  Vgradnja izolacije na fasadi

Ogrevanje fasade: pena ali mineralna volna

Posebnega odgovora na to vprašanje, po vsej verjetnosti, ni mogoče najti. Vsaka svojo lastno odločitev skrbno pretehta vse prednosti in slabosti. Torej, oba grelca imajo približno enako toplotno prevodnost. Vendar ima mineralna volna dobro prepustnost hlapov, kar pa ni mogoče reči glede polistirenske pene. Zato, če govorimo o lesenih hišah, je njihova izolacija s penasto plastiko nepraktična - lesene "dihalne" stene bi morale biti zaščitene s paropropustno izolacijo, na primer mineralne volne.
  Vgradnja izolacije na fasadi

Zagrevanje mineralne fasade hiše

Minvata je tudi steklena vlakna, kamen ali bazalt. Ne glede na to se vsi upirajo požarni moči in popolnoma izolirajo stene. Poleg toplotne izolacije mineralna volna lahko izolira hrup.
  Vgradnja izolacije na fasadi

8. Namestitev tesnil

Tesnilni trakovi ali vrvi so nameščeni hkrati z vgradnjo izolacije na stičišču izolacijskega sistema na okenske in vratne bloke, strešne konstrukcije, komunikacijske vnose, temperaturne spoje in druge "prelome" izolacijskega sistema.

Kaj je mineralna volna?

Zelo pogosti so toplotna izolacija fasad z mineralno volno. Tehnološka izvedba takih del na izolaciji je dovolj preprosta za izvedbo. Razlika prednje mineralne volne iz mineralne volne, namenjene za notranjo uporabo, je v njenih značilnostih - gostoti, hidrofobnosti (sposobnost odbijanja vlage). Ta vrsta izolacije je na voljo samo v obliki plošč - zelo se jih lahko pritrdi na stene. Možno je uporabljati tudi preproge, vendar morajo imeti gostoto najmanj 80 kg na kubični meter, kar je redkost. Večina plošč je na voljo v dveh oblikah:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty