wtorek, 6 lutego 2018

Suh talne estrihe

  Suh talne estrihe

Kaj je mišljeno, ko rečemo "suho"?

V praksi že več kot desetletje uspešno uporabljamo splošno sprejete vrste estrihov. Vsa dela na izravnavanju tal izvajamo s pomočjo peska, cementa in obvezne sestavine vode. Kaj drugega lahko v praksi razmišljate in uporabljate?
  Suh talne estrihe

Priprava talnih površin

Najprej se odstranijo stara talna obloga, če govorimo o popravilu tal v staro stavbi. Potrebno je odstraniti samo premaz in nato elemente starega estriha na tla.
  Suh talne estrihe

Značilnosti suhega estriha etaža

Ta nova, a obetavna metoda se uporablja pri gradnji grobih tal, kot pri gradnji novih domov in pri popravilu starih. Tovor, ki lahko prenese takšno nadstropje - 500 kgn1 kvadrat. meter Tovrstni estrihi ne potegnejo, ne treskata, saj je po sušenju mokra, pri padcu temperature ne stratificira.
  Suh talne estrihe

Prednosti suhih estrihov

Prednosti te metode niso le preprostost njegovega izvajanja. Uporaba takšne tehnologije je nepogrešljiva v primerih, ko je ugotovljeno kratko obdobje popravila. Estrih, ki uporablja suho metodo, omogoča, da en dan nadaljuje na naslednjo stopnjo popravila, končno obdelavo. In če nalijete cementno estrijo, morate počakati do 28 dni, dokler osnova popolnoma utrjene. Ostale prednosti te metode je mogoče pripisati dejavnikom, opisanim spodaj.
  Suh talne estrihe

Suh talne estrihe: prednosti in slabosti

Glede na posebnosti polaganja suhih estrih je treba opozoriti, da so s konstruktivnega vidika takšne prevleke "plastna pogača", sestavljena iz parne zapore, toplotnega izolatorja (najpogosteje granuliranega materiala) in prekrivanja listov. Preden izdelate suho podlago, je zaželeno preučiti glavne prednosti in slabosti teh površin.
  Suh talne estrihe

Kaj je suho estrihe in koliko stane?

V jedru je estrih sistem materialov, določen v določenem zaporedju, ki zagotavlja poravnavo, toplotno in zvočno izolacijo talne površine.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty