niedziela, 18 lutego 2018

Naprava za razsuti tovor

  Naprava za razsuti tovor

2. OPREDELITEV IN RAZVRSTITEV

2.1. Temelji so močan nosilni del pločnika in pod vplivom obremenitve avtomobilov zagotavljajo prerazporeditev stanja napetosti, zmanjšanje napetosti v premazu in tlak na temeljnih dodatnih slojih in podlago tal. Baze morajo biti trdne, gosto in dovolj strižno odporne.
  Naprava za razsuti tovor

Geotextile gradbene tehnologije

Geotekstili imajo drugo ime - doronit. To je platno iz sintetičnih vlaken, ki graditelji delijo večje plasti cest. Material lahko prenese vodo in ima potrebno moč. S trdnim, stabilnim premazom, postavljenim na podlago bodočega praška, ki stane polaganje geotekstilij in materialov v razsutem stanju.
  Naprava za razsuti tovor

Vrste cest

Cesta je dolga, kakovostna cesta z visoko prometno zmogljivostjo. Med cestami, odvisno od prometnih pogojev, se razlikujejo po:
  Naprava za razsuti tovor

Uporaba gramoza in ruševin za odvozne ceste

V sodobnih cestnih gradnjah in popravilih se najpogosteje uporablja odlaganje ceste z nemetalnimi kamnitimi materiali. Za to se uporabljajo žlindra, gramoz, drobljen kamen ali pesek. To zagotavlja najbolj poceni rešitev za ustvarjanje ne samo začasnih dostopnih cest, temveč tudi za gradnjo trajnih cest v počitniških naseljih in mestih, garažnih zadrugah. Glavna prednost te metode:
  Naprava za razsuti tovor

Cestne cestne ceste

Na dnu cementne ceste je cement, ki deluje kot vezni element. Glavna prednost te vrste ceste je njegova trajnost. Pod pogojem pravilnega obratovanja je življenjska doba takšne ceste do potrebe po velikem remontu 24 let) za primerjavo, ta indikator na asfaltiranih cestah traja 10 let).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty