środa, 21 lutego 2018

Kako narediti ogrevalni krog

Elementi ogrevalnega sistema

V večini primerov zasebne hiše ogrevajo sistemi za ogrevanje vode. To je tradicionalni pristop k reševanju vprašanja, ki ima nedvomno prednost - univerzalnost. To pomeni, da se toplota prenaša v vse prostore skozi hladilno sredstvo in se lahko segreva z različnimi viri energije. Pri izbiri kotla bomo še bolj upoštevali njihov seznam.
  Kako narediti ogrevalni krog

Enosmerni ogrevalni sistem ↑

Ožičenje linije, izdelane iz zaporedno nameščenih ogrevalnih naprav, se imenuje enocevni ogrevalni sistem. Hladilno sredstvo, ki deluje kot voda ali antifriz, ki se izmenično prehaja v radiatorje, vsakič odda nekaj toplote. Tako se v radiatorju, ki je na zadnjem mestu v tej verigi, vstopi voda nižje temperature. Da to ne vpliva na notranjo klimo, povečajte število odsekov v končni bateriji.
  Kako narediti ogrevalni krog

Ogrevanje vode. Načelo delovanja. Elementi gradnje.

Shema je zaprta zanka, zgrajena okoli grelnika - kotla. Kot elementi prenosa toplote se uporabljajo vodni grelci. Voda, segrevanje v kotlu na približno 75 ° C, vstopi v ogrevalni krogotok. Z uporabo radiatorjev toploto do okoliškega zraka, ohlajena voda spet vstopi v kotel, za nadaljnje ogrevanje. Nato se cikel ponavlja.
  Kako narediti ogrevalni krog

Kako narediti ekonomično ogrevanje v zasebni hiši

Ogrevanje z lesom in premogom

Ogrevanje peči je tradicionalna in razširjena različica ogrevalnega sistema v zasebnih hišah. Najpogosteje je v vaških hišah velik ruski štedilnik. S svojo precejšnjo velikostjo in maso se segreva dlje časa, vendar pa tudi zelo hitro segreva toploto. Ogrevanje zraka v hiši je odvisno od temperature peči in razdalje sob od nje - dlje kot v sobi, hladnejši bo.

Ogrevanje s paro hišo

Sistem je podoben prejšnjemu, vendar se v tem primeru toplota prenese z uporabo pare. Treba je opozoriti, da je bil pred stoletjem ta sistem zelo razširjen, danes pa je prepovedano uporabljati v stanovanjskih in javnih zgradbah. To je posledica dejstva, da so površine grelnih naprav zelo vroče, kar povzroči opekline, in vsaka kršitev integritete sistema povzroča negativne posledice.
  Kako narediti ogrevalni krog

Tehnične značilnosti ogrevanja s cevmi.

Ogrevalni sistem hiše z eno cevjo je avtocesta, ki se nahaja v majhnem kotu, z njo povezana serijska povezava radiatorjev.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty