środa, 21 lutego 2018

Kako napolniti ploščo z lastnimi rokami

  Kako napolniti ploščo z lastnimi rokami

Kako pravilno ojačati talno ploščo z lastnimi rokami?

Zelo pomembno je pravilno izračunati ojačitev in potrebno debelino plošče. Glede na konstrukcijske obremenitve se izbere premer ojačitve. Pogosteje je v razponu od 8 do 14 mm. Priporočljivo je, da uporabite vroče valjani jekleni ojačitvi razreda A3, da zagotovite pravilno trdnost talne plošče.
  Kako napolniti ploščo z lastnimi rokami

Pogoji za vlivanje monolita

Treba je opozoriti, da je betonska tla mogoče samo v stavbah z močnimi stenami. Njena prelivanje v hiše z lesenimi stenami je nesprejemljivo, v stavbah s pregradami lahkih materialov pa se lahko monolitna plošča preliva šele po namestitvi dodatnih jeklenih ali armiranobetonskih stebrov pod njim. Poleg tega bi morali stavbe s takimi mesti zgraditi na trdnem tleh in trdnem temelju. Če stavba, ki jo gradite, ne izpolnjuje teh pogojev, morate zavreči talno ploščo z betonom.

Okrepitev monolitnega prekrivanja

Za okrepitev monolitnega prekrivanja z lastnimi rokami, da bi bila odporna proti upogibanju, upogibanju in stiskanju, se uporablja ojačitev palic. Za povezovanje armaturne mreže potrebujete:
  Kako napolniti ploščo z lastnimi rokami

Proizvodnja plošč do nestandardnih velikosti

Če je za ločeni odsek potrebno velikost plošče, potem je treba vse podatke preračunati. Upoštevati je treba, da se, če je potrebna struktura z močno podlago, ojačitev plošče izvede z vlečenjem ojačitve v skladu s predpisanimi posameznimi dimenzijami in upošteva potrebno razdaljo med ojačitvijo. Te številke so neposredno odvisne od območja, ki ga bo ta plošča zasedla v zgradbi, ne glede na to, ali gre za strop ali steno.
  Kako napolniti ploščo z lastnimi rokami

Primer izračuna monolitne talne plošče

Preden nadaljujemo s proizvodnjo plošče, je zaželeno, da se izračuna. Nato bo izveden primer izračuna talne plošče za deformacijo.
  Kako napolniti ploščo z lastnimi rokami

Izračun moči talnih plošč

Da bi pravilno izračunali trdnost talne plošče, je treba upoštevati veliko dejavnikov, od samega ploščnega materiala, armaturnega dela in izračuna vse možne obremenitve.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty