czwartek, 22 lutego 2018

Polaganje talne plošče na estrihu

  Polaganje talne plošče na estrihu

Polaganje na betonski osnovi

Splošna tehnologija polaganja trdih ali tehničnih plošč na betonskih temeljih, v prisotnosti estriha, omogoča izravnavo podlage, nameščanje pare, hidroizolacijo, fiksiranje plošče, poliranje plošče, lakiranje (več plasti) ali olje in nameščanje pletenih plošč.
  Polaganje talne plošče na estrihu

Težko polaganje - toplotno izolirana tla in hlode

Če boste postavili talno ploščo na toplo nadstropje, najprej najti v prodaji tak material, ki ustreza prihodnjemu temperaturnemu režimu. Dejansko niso vse pasme dovolj odporne na deformacije, zlasti javorja in bukve. Bolje dajati prednost hrastu ali orehu. Upoštevajte pa, da je maksimalna temperatura, za katero je izdelana katera talna plošča, 26 ° C. Da bi razumeli, ali je vaša izbrana plošča za tla primerna za toplo dno, si oglejte svojo embalažo za posebno značko "primerno za talno ogrevanje" in navodila za takšno namestitev.
  Polaganje talne plošče na estrihu

Značilnosti parketa in polnega lesa

Lepota in obstojnost naravnega talnega tla se doseže le pod pogojem, da bo postavitev parketa, parketov, trdnih in parketnih plošč visoke kvalitete.
  Polaganje talne plošče na estrihu

Betonska parna zapora

Parna pregrada je zaščita parketnega tlaka pred vlago iz kravate na parket. Glede parne zapore pred polaganjem parketa so nasprotni pogledi. Spoštujem naslednje:
  Polaganje talne plošče na estrihu

Tehnologija polaganja talne plošče na hlode

Dogaja se, da je treba s pomočjo dnevnika namestiti tla (na primer, če je potrebno izravnati podlage). Polaganje talne plošče na hlode - tehnologija je precej zapletena za samostojno uporabo. V tem primeru močno priporočamo, da povabite strokovnjake. Navedemo glavne točke: hlodi so nameščeni v korakih od 30 do 50 cm, varno pritrjeni na osnovno površino in horizontalno. Nato plank talne obloge in vezane plošče (možnosti so možne - vse je odvisno od vsakega posameznega primera). Parket je poliran na vezan les.
  Polaganje talne plošče na estrihu

Osnovna pravila namestitve

Podno ploščo je potrebno namestiti samo na suhem estrihu. Po poplavi mora tla za estrih biti vsaj mesec dni. Posebni sloj je nujno pritrjen na estrih, ki je hidro in parno izolirni material. Dodate lahko tudi podlago za izolacijo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty