środa, 21 lutego 2018

Kako narediti temeljno ploščo

  Kako narediti temeljno ploščo

Zakaj bi med gradnjo dajal prednost monolitu?

Pred začetkom gradbenih del morate analizirati, katere zahteve mora izpolnjevati gradbeni temelj.
  Kako narediti temeljno ploščo

Kako izvesti hidroizolacijsko osnovno ploščo?

Prekomerna vlaga je glavni sovražnik graditelja. Ker visokokakovostna hidroizolacija temeljne plošče ni urejena, je pogosto potrebno preurediti zasebne hiše in opraviti popravila v njih. Neizkušeni gradbeniki se pogosto srečujejo s podobnimi težavami, vendar jih je mogoče zlahka izogniti, če to vprašanje podrobneje preučite vnaprej.
  Kako narediti temeljno ploščo

Namen, prednosti in slabosti plošče

Monolitna podlaga v obliki ene pločevine lahko vzdrži zelo velike obremenitve, kar je zagotovljeno s prisotnostjo armaturne kletke. Toda pogosto je ta varianta temeljev za gradnjo uporabljena v primerih gradnje dokaj lahkih predmetov. To se razlaga z dejstvom, da v nekaterih krajih struktura tal ne omogoča gradnje drugih vrst fundacij. Osnova plošče zmanjšuje verjetnost strganja stavbe, saj je večja površina baze, manjša nevarnost, da se bo hiša nekoliko zmanjšala zaradi precej velike obremenitve. Zato je ta podlaga najbolj priporočljiva na mestih, kjer se trguje ali šota.
  Kako narediti temeljno ploščo

Možnosti načrtovanja

Posamezni razvijalec ima izbiro med monolitnim ploščicem, ki se direktno vlije na gradbišče, in možnostjo prefab, ki je sestavljena iz več armiranih betonskih cestnih plošč. Prva možnost je prednostna zaradi enostavnosti gradbenih del in visoke zanesljivosti trdne konstrukcije. Druga zahteva sodelovanje z dvižno opremo in drugo posebno opremo, nato pa - izravnajte estrihe. Zato bomo še naprej razmišljali o gradnji monolitne možnosti. Ta odločitev bo pozneje igrala vlogo prekrivanja kleti, ki jo je priporočljivo uporabiti za hiše brez visoke kleti in kleti.

Monolitna podlaga - priprava na gradnjo ↑

Za samo-gradnjo monolitne temelje, morate skrbeti pred razpoložljivostjo orodja in ustrezne gradbene opreme. Potrebovali boste:
  Kako narediti temeljno ploščo

Prednosti osnove plošče

Veliko območje in prisotnost prostorske ojačitve lahko bistveno zmanjšata tlak temeljev na tleh (do 0,1 kg / cm2) in prenese izmenične obremenitve, ki nastanejo zaradi različnih premikov tal. Ker je ploščic temelj nahaja pod celotno površino stavbe, je njegova uporaba bolj upravičena pri gradnji objektov sorazmerno majhne velikosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty