sobota, 24 lutego 2018

Vrste obraza

  Vrste obraza

Dokončanje fasade hiš. Vrste in materiali

Lesena in plastična obloga

Dekoracija fasade hiše z drevesom je znana in tradicionalna za Rusijo. Vendar ima drevo številne resne pomanjkljivosti, ki se med delovanjem identificirajo.

Prednji dekorativni omet za fasado hiše

Ta glavna vrsta obloge fasad hiš in se šteje za eno najstarejših. Sumerci so svoje hiše omakali tudi z gline, nato pa jih pobarali z okrom.
  Vrste obraza

Fasadni omet

Verjetno najbolj znan način za zaključek fasade stavbe je ometanje. Postavitev ometa na fasado stavbe prispeva k dejstvu, da se v zgradbi shranjuje več toplote, na stavbo pa manj vplivajo padavine in voda. Omet pomaga povečati požarno odpornost prostora. Vendar pa je sčasoma omet hiše izgubil svojo priljubljenost, saj omet nagiba k dovolj hitrosti, kar škoduje tako zaščiti hiše pred poškodbami in videzom.
  Vrste obraza

Obloga fasade z ometom

To je eden najstarejših načinov rafiniranja in izolacije fasade. Sodoben omet vam omogoča ustvarjanje teksturnih površin, ki jih lahko pozneje obarvate. Glavni namen ometa - poravnava sten. Danes se za te namene uporabljajo različne mešanice gradbenih materialov: cementno-peskovna malta, mešana mavca ali apnena malta. Zaščita zunanjih sten je precej dolgotrajen proces. Za popoln rezultat morate uporabiti mešanico primerne sestave in lastnosti.
  Vrste obraza

Vrste in namen dokončanja fasade

Lesena hiša ni samo udobna in okolju prijazna, ampak tudi sposobna "dihati". Brez ustreznega oskrbe lahko hitro zgubi ali spakira. Zunanja obloga ne sme samo izraziti lastnosti lastnika in poudariti individualnosti, temveč tudi zaščito pred vetrom, dežjem in soncem.
  Vrste obraza

Soočanje z opeko: funkcije, možnosti za zidanje in foto fasade

Opečne opeke so narejene iz gline z uporabo različnih tehnologij (pečenje, ekstrudiranje, hiperperkveniranje), ki povečujejo kakovost in estetske lastnosti. Posebno povpraševanje po končnih fasadah danes je klinker opeka, ki je izdelana iz posebne gline, nato pa streljanje. Ne rja ali krči, lahko prenese hude vetrove, dež, zmrzal, požare in druge pojave, prav tako pa se upira videzu plesni in gliv.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty