poniedziałek, 19 lutego 2018

Fundacija preliva

  Fundacija preliva

Polnjenje kleti pod hišo s pomočjo betonske črpalke

Klicanje betonske črpalke je najcenejša možnost vlivanja. Betonska črpalka vključuje poseben drsni ročaj s betonsko cevjo, skozi katero se betonska mešanica napaja na razdalji od 30 do 50 m. Zahvaljujoč temu, s pomočjo betonske črpalke je mogoče izliti temelj iz dolge razdalje, tudi če je dostop iz njega zaradi kakršnih koli razlogov nemogoč. Betonske črpalke se običajno uporabljajo pri gradnji velikih armiranobetonskih stavb in objektov, vendar se med gradnjo poletnih hiš običajno ne uporabljajo zaradi visokih stroškov.

Kako narediti litje monolitne plošče?

Priporočljivo je takoj napolniti monolitno ploščo. Beton je treba enkrat gnetiti in to je bilo dovolj za celotno oddajo. To je težko delo, zato morate zapolniti najmanj 4 osebe. Gradbeni steber prinaša betonsko mešanico. Za pokrivanje celotnega perimetra opažev uporabite žleb velike velikosti.

Monolitna osnovna plošča - splošne informacije

Uporaba monolitne temeljne plošče je potrebna, če je tla nestabilna in obstaja tveganje za razpoke ali poškodbe stavbe. To so razlogi:
  Fundacija preliva

Značilnosti fundacije

Posebna značilnost monolitne plošče kot osnove je ublažitev krčenja hiš iz neelastičnih materialov (opeka, ekspandirana gline in aeratorni beton itd.). Celo rahle nihanja v tleh lahko povzročijo resne deformacije sten takšnih zgradb pri izgradnji trdne, fiksne baze.

Zaporedje ukrepov

V tej zadevi ne smete pohiti. Beton mora biti pravilno zamrznjen, tako da se lahko nadaljujejo naslednji koraki gradnje. Stabilnost in vzdržljivost celotne konstrukcije je neposredno odvisna od kakovosti vlivanja temeljnega materiala in strogega upoštevanja zaporedja ukrepov.

Dizajn osnovne plošče: funkcije, prednosti

Hiša s tako osnovo ne stoji na podstavkih ali na traku - celotna stavba se prilega na eno neprekinjeno ploščo, ki leži rahlo in enakomerno za robom hiše. Osnovna plošča je položena na pripravljeno blazino, pravzaprav je ta blazina iz peska in ruševin. Najprej izkopajte s traktorjem do globine 500 mm. Geotekstili so postavljeni tako, da ločita dve vrsti tal in hidroizolacijskih materialov. Za izdelavo monolitne podlage je potrebno uporabiti opaž - običajno vezane plošče ali plošče.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty