środa, 21 lutego 2018

Gradnja 3-nadstropne koče

  Gradnja 3-nadstropne koče

Dovoljenje za gradnjo hiše in zemljišča

Da bi zgradili hišo, potrebujete zemljo. Na tehnologijo gradnje vpliva relief, stanje tal, raven podtalnice. Pravna možnost gradnje je odvisna od kategorije zemljišča in vrste dovoljene uporabe.

Tehnologija gradnje sten iz gaziranega betona

Gazirani beton - lahki material, ki ne povzroča ekstrudiranja lepilne raztopine. Za razliko od tradicionalnih opečnih zidov, so stene blokov za betonske betone lahko postavljene brez premora. V skladu s konstrukcijskimi standardi se za polaganje zunanjih sten uporabljajo bloki debeline 375-400 mm, za notranje stene - najmanj 250 mm, za dekorativne predelne stene - najmanj 100 mm. Uporaba orodja Ytong, izdelana posebej za obdelavo z gaziranim betonom, pospeši in poenostavi postopek polaganja in predelave blokov iz gaziranih betonov.
  Gradnja 3-nadstropne koče

Gradnja hiše gaziranega betona

Gradnja katere koli stavbe se začne z osnovo. Za 1-2-nadstropno stanovanjsko hišo je dovolj globine temeljev 1,8 m in širine 40 cm. Izkopljamo luknjo za temelj vzdolž celotnega oboda in izračunamo volumen betona.

Odvisnost od globine zamrzovanja tal

Skoraj vsa gradbena podjetja uporabljajo lahek način za določanje optimalne globine temeljev. Verjamejo, da je glavno merilo, na katerem je odvisna globina temeljev hiše, globina zamrzovanja tal v zimskem času. Po eni strani je to povsem pravilna, vendar na drugi strani takšen pristop včasih večkrat poveča stroške gradbenih del. Zakaj se to dogaja? Dejstvo je, da takšni razvijalci ne upoštevajo vrste tal. Če se zemlja, na primer, ne izkrca, potem sila zmrzovanja ne bo vplivala na podlago, ne glede na to, kako globoka bi bila postavljena.
  Gradnja 3-nadstropne koče

Pridobitev gradbenega dovoljenja za individualno stanovanjsko gradnjo

Vsak lastnik mesta prej ali slej razmišlja o tem, kako zgraditi svojo hišo ali drug objekt posamezne stanovanjske gradnje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty