poniedziałek, 7 maja 2018

Postavitev predelnih sten v pol-opeko

Uporaba zidakov na pol opeke

Zidarstvo v pol-opeko, ne morejo nositi. Torej, stene, na katerih naj bodo plošče, talne grede in strešni nosilci podprti, ne smejo imeti debeline 120 mm.
  Postavitev predelnih sten v pol-opeko

Pripravljalna dela

Preden začnete graditi zid, morate opraviti nekaj pripravljalnih del, ki se med zidovi zidu in zunaj nje močno razlikujejo.
  Postavitev predelnih sten v pol-opeko

Kako postaviti opeke, osnovne tehnike

Pomemben pogoj za kakovostno steno je pravilna sestava raztopine. Za 1 del cementa M400 je potreben 3 deli peska (frakcija 2 mm) ali 4 delov, če se vzame cement M500. Kot merilo se navadno uporablja 10-litrska vedra (v njej se položi 12 kg peska ali 14 kg cementa). Voda dodaja 0,5 - 0,7 litra na 1 kg cementa - raztopina ne sme biti preveč tekoča.
  Postavitev predelnih sten v pol-opeko

Kompleksne zidne stene za spajanje

Glavna vrsta sodobnega zidarskega dela med gradnjo bo kompleksna opeka. Stroški te vrste dela bodo vezani na količine, merjene v kubičnih metrih.

Polaganje opečenih opek

Skupaj s konstrukcijo sten prerezov so obrnjene vrste opeke. Izvajata več funkcij. Estetsko - daje fasadi stavbe edinstven videz. Praktično - poveča stopnjo izolacije stavbe, preprečuje vdor vlage v glavne stene.
  Postavitev predelnih sten v pol-opeko

Naročite polaganje v pol-opeko v Minsku

Pri popravilu je potrebno upoštevati, da je njena trdnost in stabilnost odvisna od debeline. Pri polaganju polovice opeke je debela 12 cm. Standardne, sprejemljive mere so 25-12-6 cm, kar pomeni, da je pregrada precej tanka. Če obstajajo dvomi glede njegove moči, se lahko struktura vedno okrepi - zato se uporablja armatura z ojačevalno mrežo. Takšna mreža je lahko cikcak ali pravokotna. Položeni so najmanj v vsaki peti vrstici.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty