wtorek, 8 maja 2018

Okrepitev zoba

  Okrepitev zoba

Mikroprostetika in zobozdravstvene restavracije - ko je zobozdravniško-terapevtka odgovorna

Pan Marianna Yanovna. Zobozdravni terapevt, delovne izkušnje v specialnosti 25 let. Več kot 10 let izkušenj na področju restavratorstva, mikroprostetike, ima vse manipulacije z terapevtsko zobozdravnico, vključno z terapevtsko parodontologijo. Klinika "Dentalika" deluje več kot 3 leta.
  Okrepitev zoba

Kontraindikacije za namestitev

Glavne kontraindikacije za namestitev zatičev so povezane s stopnjo uničenja sten in korena, z debelino stene, ukrivljenostjo, dolžino in ovirami kanalov, prisotnostjo poškodovanih ali vnetnih parodontalnih tkiv, kariesa, cist, granuloma in drugih povezanih bolezni.
  Okrepitev zoba

Kaj je zobni zatič?

Ker je bolje obnoviti uničene zobe, se postavlja vprašanje: kako popraviti umetno nadgradnjo polimera na preostalem naravnem delu. Z drugimi besedami, morate povezati polnilo ali krono s koreninami.

Namestitev zatiča v zobni koren je najboljša možnost za protetiko uničenih zob

Zobni zatič je posebej izdelan na kalupu ali v gotovi tovarniški konstrukciji, ki je pritrjen v koreninski kanal za podporo mostu ali umetne krono. Čepi, ki se trenutno uporabljajo, se razlikujejo po namenu, stopnji moči in elastičnosti, pa tudi metodi fiksiranja na zobeh. So sidro in fiberglass. Sidrni zatiči so lahko aktivni in pasivni.
  Okrepitev zoba

Potrebujete obnoviti sprednji ali bočni (žvečilni) zob?

Ugriznemo hrano z našimi sprednjimi zobmi in ga žvečimo z bočnimi zobmi, zato ima stranski zob veliko žvečilno breme in to določa izbiro načinov predelave.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty