czwartek, 10 maja 2018

Varilna kovinska tehnologija

  Varilna kovinska tehnologija

Zahteve za varjenje kovinskih konstrukcij

Do danes ima varilno delo svoje lastne odtenke. To je ena stvar, ko se amater ukvarja z varjenjem doma, in to je precej drugo, ko poklicna proizvodnja kovin gre. V drugem primeru bo kakovost dela odvisna od številnih dejavnikov.
  Varilna kovinska tehnologija

1.2. Zahteve za kvalifikacije varilcev, nadzornikov in inženirjev

1.2.1. Varjenje kovinskih konstrukcij industrijskih objektov morajo opraviti varilci, ki imajo potrdila o pravici opravljanja ustreznega varilnega dela, ki jim je izdan v skladu z zahtevami Pravilnika za certificiranje varilcev, ki ga je odobril Gosgortechnadzor Rusije.
  Varilna kovinska tehnologija

Tehnologija kovinskih konstrukcij, izdelanih iz varilnih spojev iz pocinkanega jekla

Varjenje - spajkanje je tehnološki proces, ki temelji na vnosu nizke toplotne vsebnosti v osnovno kovino, kar vodi do taljenja samo polnilnega materiala.
  Varilna kovinska tehnologija

Klasične metode za varjenje kovinskih konstrukcij

Poznane metode kovinskih delov za varjenje kažejo, da se v procesu uporabljajo samo dva vira energije: električni lok in plinski plamen.
  Varilna kovinska tehnologija

Opis ročnega električnega varjenja

Proces varjenja kovin med seboj je precej zapleten in samo to usposobljeni strokovnjaki lahko to storijo. Postopek temelji na delovanju toplote električnega loka. Za električno varjenje je potrebno:
  Varilna kovinska tehnologija

Varilne tehnologije

V varilni tehnologiji se pogosto uporabljajo tri vrste spojev: prekrivanje, rit in tavr. Glavni rezultat katerega koli od njih bi moral biti ustvarjanje zvarov, pri katerih je odstotek trdnosti glavnih in priklopnih kovin enakovreden.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty