poniedziałek, 7 maja 2018

Opeka in valovita ograja

  Opeka in valovita ograja

Postopki označevanja pri proizvodnji ograje

Ker ima ograja z opečnimi stebri impresivno maso, je zelo pomembno pravočasno in pravilno označiti bodočo strukturo. V ta namen se najprej določijo mesta namestitve ekstremnih nosilcev, nato pa se med temi točkami raztegne vrvica, ki označuje namestitveno linijo prihodnjega ograja.
  Opeka in valovita ograja

Faze gradnje kombiniranih ograj

Na začetku je treba oblikovati, kako natančno bo postavljena ograja, koliko bo potrebnih opečnih stebrov, in s tem koliko gradbenega materiala bo treba uporabiti pri gradnji takšne ograje. Optimalna lokacija takšnih opečnih stebrov ni manjša od 2 in ne več kot 5-6 metrov. Seveda pa se uresničujejo tudi opeke in valovite ograje s stebrom med stebri 9 metrov. To zmanjša skupne stroške ograje, vendar ne daje moči.
  Opeka in valovita ograja

Kombinirana ograja iz profesionalne talne obloge

Prednosti ograje valovite in opeke

Opeka in valovita ograja sta uspešna kombinacija stebričkov, ki stojijo na trdnih temeljih (lahko je opeka) z valovitimi ploščami, ki napolnjujejo razpon med stebri.
  Opeka in valovita ograja

Pripravljalni proces

Pred začetkom gradnje zaščitne ograje na prvem mestu mora skrbno načrtovati in označiti stran. Če želite to narediti, namestite zatičnice po celotnem obodu ploskve, s čimer označite mesta bodočih podpornih stebrov za ograjo. Kaveljčki so medsebojno povezani z dovolj močno nitjo ali vrvjo, trakom, ki ne bo preveč preveč. Torej dobiš jasen pregled prihodnosti ograje.
  Opeka in valovita ograja

Ograja opeke in valovita.

Najpomembnejši lastnik zasebnega zemljišča je ograja. To je vizit karta lastnika in zato mora izgledati dobro. V tem primeru je najprimernejša rešitev tega problema ograja valovitega kartona. Profesionalna tla sami po sebi so zelo privlačno gradivo, hkrati pa imajo zelo velike barvne sheme, ki vam bodo pomagali, da se usmerite z izbiro. Kar se tiče kakovosti izdelkov, tukaj lahko primerjamo le ograje iz naravnega kamna z profiliranim listom, vendar so dražji.

Tehnološke značilnosti gradbenega in instalacijskega postopka

Vsak 2,25 metra (mesta namestitve za opečne stebre za ograjo) se razprostira z izrezom 40x40x130 cm. -15 cm je postavljena betonska znamka M-300. Pri gradnji opečne ograje za vgradnjo vgrajenih delov se nujno uporabljajo poli, katerih cena je odvisna od premera. Običajno se uporabljajo profili dimenzij 60x60x2 mm. Stojala so nameščena v pripravljene jame in varno pritrjena po nastavitvi betona.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty