poniedziałek, 7 maja 2018

Polaganje kablov

  Polaganje kablov

Zahteve pri izbiri lokacije poti

V tej fazi je treba začeti projekt polaganja kabla v tleh, uskladiti z lokalno upravo. Pri izbiri lokacije poti je treba upoštevati številne dejavnike, kot so bližina drugih komunikacij, presečišče parkov in trgov na kabelski progi, prisotnost stavb in objektov za gospodarske namene ter naslednje določbe IEP in SNiP:
  Polaganje kablov

Styling tehnologija DIY

Prišli smo na glavno vprašanje članka, v katerem bomo razmislili, kako naj električni kabel postavimo na tla sami. Da bi bila navodila priročna in razumljiva, jo bomo zagotovili po stopnjah.
  Polaganje kablov

Polaganje kablov v tleh: kateri kabel je bolje uporabiti

Večina električarjev pravi, da je treba postaviti kabel v jarku s pomočjo posebnega materiala, vključno s samim žico - kot pravijo, ne samo ti, ampak tudi tako imenovani PUE (pravila za električne instalacije). Če bi se spopadali s temi pravili, je neuporabna in kršitev njihovega recepta bi bila napačna. BUT! Obstaja tudi druga stran kovanca, katere pravila, zapisana v prejšnjem stoletju, ne upoštevajo. Vsi to razumejo, vendar se ne trudijo sprijazniti z njimi - se bo izkazalo za dražje, zato je bolje, da se malo varno igra. Kaj pravijo ta pravila? Kateri kabel je predpisan za uporabo pri namestitvi podzemne napeljave?

Prednosti podzemnega polaganja kablov

Za začetek, polaganje kabla v jarku ima le prednosti pred zračnim priključkom. Seveda, če sledite pravilom takega tesnila, ki bo odpravila potrebo po odpiranju jarka za popravilo ali zamenjavo kabla. Gremo po zaslugi te metode:

Polaganje električnega kabla v kabelskih blokih, ceveh, predorih

Vgradnja kabla skozi cevi, ki se uporabljajo v prisotnosti neugodnih razmer. Na primer, če poteka kabel na neenakomerni površini ali če je potrebno zaščititi kabel pred poškodbami. Polaganje kablov v kabelskih blokih poteka na mestih križanja s cestami, podzemnimi zgradbami, komunikacijami in agresivnimi tlemi.

Stroški polaganja kabla

Nemogoče je določiti natančne stroške polaganja kabla za en meter, saj se uporabljajo različne metode in metode njegove namestitve, odvisno od območja in njegovih značilnosti. Končna cena se določi na podlagi ocen. Odraža dejansko vrednost; Spodaj je cenik, ki vsebuje vse potrebne informacije.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty