poniedziałek, 7 maja 2018

DIY namestitev žlebov

  DIY namestitev žlebov

Kovinski drenažni sistem

Odvodni sistem kovinskega profila ima več vrst: pocinkane, bakrene, pocinkane, s prevleko iz polimera (pobarvane). Glavna razlika med njimi: stroški in trajanje delovanja. Videz je predstavljen na fotografiji.
  DIY namestitev žlebov

Proizvodni žlebni sistem

Če se odločite za odtočno cev, cev ali odtok, boste potrebovali jeklene plošče debeline 0,7 mm. Dela je treba izvajati v naslednjem zaporedju:
  DIY namestitev žlebov

Načrtovanje odtočne vode in izbira drenažnega sistema

V profesionalno zasnovanih hišnih projektih se takoj določijo podrobnosti o drenažnem sistemu. Toda tudi če je hiša ali koča zgrajena samostojno, brez vključitve arhitekta, potem morate razmisliti o namestitvi najpozneje na stopnjo izbire in namestitve strehe, saj je treba namestiti pritrdilne elemente za žlebove pred namestitvijo hidroizolacije, zavese in strešnega materiala.
  DIY namestitev žlebov

Posebna konstrukcija odtočne cevi

PVC odtoki so strukturno nekoliko drugačni od kovinskih predhodnikov in prototipov. Industrijski kompleti vključujejo podobne dele, iz katerih so nameščene vodoravne in navpične veje sistemov. Sestavljanje in montaža se izvaja v enakem številu stopenj in v podobnem zaporedju.
  DIY namestitev žlebov

Materiali, potrebni za namestitev:

  • odtočne cevi, žlebovi, vtikači;
  • sklopke, tokove, adapterje;
  • konektorji, kotni deli, čevlji, kolena, kolektorji;
  • oklepaji, podaljški, vijaki;
  • zaščitne mreže.

Glavne faze namestitve

Namestitveni oklepaj. Izbira oklepajev je odvisna od kraja pritrditve: neposredno na vetrno, vbodno, na odganjalno ploščo ali na stojalo. V vsakem primeru je med namestitvijo potrebno zagotoviti, da je srednja črta nosilcev nameščena pod rahlim kotom. Razdalja med oklepaji mora biti večja od 0,5-0,6 m.
  DIY namestitev žlebov

Montaža drenažnega sistema in temperaturnih razmer

Prepovedano je namestiti plastične odtoke pri temperaturah pod 5 ° C. V nasprotnem primeru pri rezanju ali pritrditvi cevi lahko pride do mehanske obremenitve. Mnogi plastični odtoki ne smete shranjevati na odprtem soncu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty