sobota, 26 maja 2018

Betonski estrih

  Betonski estrih

Kaj je estrih?

Estrih, predvsem, igra vlogo podlage za vsako tla: keramične ploščice, laminatne talne obloge, parket, linolej, parketna plošča, samonivelirna polimera. Na betonskem prekrivanju prekrivajo tudi enakomerno porazdelitev tovora in istočasno povečuje moč hišne konstrukcije.
  Betonski estrih

Funkcionalni namen

Tla za beton - potrebna stopnja pri izvedbi gradbenih del in zlasti zaključnih del. Najprej z uporabo tega sloja lahko poravnate grobo bazo v stanovanju ali hiši. Posledično se na ravno površino dovajajo materiali različnih vrst, s skoraj nobenimi omejitvami: laminat, parket, linolej, preproga, samonivelirne mešanice. Skladno s tem zaključna plast, izdelana na vrhu surovega, bo omogočila daljšo oblogo.

Pogoji za izlivanje betonskega estriha

Izdelava talne estrihe zagotavlja določene pogoje: odsotnost razpok in globokih žlebov v stropih, površina očiščena iz razbitin in prahu, razporeditev toplotnih in hidroizolacijskih plasti, kompetentna ojačitev. Poleg tega težina betonskega dna ne sme povzročati prevelikih obremenitev na tleh, sicer se škoda ne more izogniti. Vse to je potrebno razmišljati in pripraviti vnaprej in šele nato nadaljevati v glavni delovni proces.
  Betonski estrih

Kaj je del DSP?

Tla iz cementnega peska sestavljajo elementarne komponente, ki pa kljub temu zagotavljajo grobo prevleko visoke trdnosti. Standardna sestava delovne rešitve vključuje očiščen rečni pesek in cement. Za izboljšanje mehanskih lastnosti raztopine pa se lahko v njeno sestavo dodajo plastifikatorji in druge sintetične komponente. Zahvaljujoč jim lahko izboljšate značilnosti DSP in s tem povečate čas delovanja.
  Betonski estrih

Kako v stanovanju narediti talni estrih z lastnimi rokami

Običajno je poveljnik betonskega estriha, izdelanega z navadnim betonom ali betonom s standardnim cementnim agregatom, lahko cement od vseh vrst M400. Največja debelina estriha je približno 15 mm. Izlivanje tega estriha na gramoz ali prod.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty