wtorek, 22 maja 2018

Kako zgraditi okvir hišo z lastnimi rokami

  Kako zgraditi okvir hišo z lastnimi rokami

Montaža stropa in namestitev špirovcev

Pri montaži stropa je treba strogo upoštevati relativni položaj stebrov in zastav: vzlet ne sme presegati 5 cm. Za poravnavo koncev se uporablja raztegnjena vrv. Tako je bilo pri polaganju plošče, ki veže vse hlode, mogoče nastaviti natančnost, je bil pin postavljen pod konec plošče, kar je omogočilo, da se plošča enostavno premika na kratkih razdaljah. Postavljeni hlodi so bili fiksirani s podstavki, nameščenimi v treh črtah s korakom 1,5 m. Dolžina podpornikov je bila nekoliko daljša, kot je potrebno, tako da sušilne plošče niso oslabile strukture.
  Kako zgraditi okvir hišo z lastnimi rokami

Kaj naj zgradimo hišo?

Vredno je, da začnemo izbrati vrsto temeljev, izbiro in pripravo materialov. To počnemo. Kar se tiče graditve temelja, je to drugačen pogovor za vsako od njegovih tipov. Dotaknili se bomo le značilnosti, ki se nanašajo neposredno na konstrukcijo okostja na njem. Vendar nobena od njih ne bo preprečila poznejše izgradnje hiše druge vrste na istem temelju.
  Kako zgraditi okvir hišo z lastnimi rokami

Ožičenje je odprto ali zaprto. Prednosti in slabosti.

Posebno pozornost je treba nameniti električni napeljavi. Mnogi se sprašujejo, ali je mogoče v ogrodju zgraditi skrito ožičenje? Po PUE, pri polaganju električne napeljave v praznini v vnetljivih strukturah, je treba ožičenje zaščititi z negorljivim materialom z vseh strani.

Pripravljamo materiale in orodja

Da ne bi motili med delom na kakršnih koli delih, bomo vnaprej pripravili vse potrebno. Za samo-konstrukcijo ohišja okvirja bomo pripravili naslednja orodja:
  Kako zgraditi okvir hišo z lastnimi rokami

Ali naj ogrejam okvirno hišo?

Prva stvar, ki jo morate odločiti, če ste zasnovali konstrukcijo okvirja, je njegov namen. Kakšna bo to - dom za poletne počitnice ali hišo z možnostjo celoletnega življenja.
  Kako zgraditi okvir hišo z lastnimi rokami

Izbira tehnologije, mesta, naprave za urejanje

Najpogosteje so hiše pokončne postavljene na dve tehnologiji: okvir in okvir ter okvir in plošča plošče. Ker bo z uporabo 2. metode montažno delo potrebno opraviti z vključitvijo posebne opreme, prva tehnologija vam omogoča, da to storite sami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty