niedziela, 20 maja 2018

Debelina betonske stropne kleti

  Debelina betonske stropne kleti

Kako narediti prekrivanje kleti v garaži?

Kako zgraditi klet v garaži, da bi imela zaupanje v varnost oskrbe? Najprej, da izključimo višje sile, se načrt kleti kaže v projektu izgradnje garaže.
  Debelina betonske stropne kleti

Zunanja ureditev kleti

Za gradnjo groba se lahko uporabljajo različni gradbeni materiali, kot so les, beton, naravni kamen, opeka ali plošče z njihovim nadaljnjim polnjenjem. Klet se lahko uporablja kot običajno shrambo. Preko podlage kleti se prekrivajo v obliki talne plošče na predhodno sestavljenih tramovih in na vrhu prekrita z izolirnim materialom.
  Debelina betonske stropne kleti

Ožičenje v kleti

Kletnice so praviloma zgrajene iz negorljivih materialov in konstrukcij (opeke, armirani betonski bloki, tla itd.). Tla so ponavadi prevodna, in sicer: zemlja, beton, prelomljena opeka itd. Glede na stanje tal, učinkovitost prezračevanja, relativno...
  Debelina betonske stropne kleti

Ogrevanje stropa nad ogrevano kletjo

Če je klet ogrevana, so vse njene stene izolirane in temperaturna razlika med prostorom, nameščenimi eno nad drugo, ne presega nekaj stopinj, izolacija kletnega dna pa je izvedena na enak način, da izolira podne pode. In ker je polaganje izolacije na tleh preprostejše in cenejše kot na stropu kleti, se delo opravi na ta način.
  Debelina betonske stropne kleti

Naprava zračnega dela

Nadzemni del ali pokopališče je lahko precej preprosto v obliki majhne predsobe, ki ščiti loputo, včasih pa je celotna soba, ki opravlja določene funkcije - poletna kuhinja, gazebo. Primitivno klet organiziramo tako:
  Debelina betonske stropne kleti

Podzemna klet pod tlemi hiše

Priporočljivo je urediti klet v srednjem prostoru podzemlja, tako da ima njena stena možnost stika s svežim zrakom. Na napravi kleti v podzemlju je treba notranjo podlago ometati.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty