środa, 23 maja 2018

Temelj s svojimi rokami za kopel

Katero osnovno možnost lahko izberete

Optimalne vrste baz za kopel so stebrične in tračne strukture. Izbira ustrezne možnosti je ključ do odsotnosti prihodnjih problemov pri talni estrihi in razpokah v stenah.
  Temelj s svojimi rokami za kopel

Kaj morate vedeti o tleh pri izbiri temeljev ↑

Glavni namen fundacije je enakomerno porazdelitev obremenitve stavbe na talne plasti. Pri izbiri baze je pomembno upoštevati značilnosti tal, ki določajo globino baze. Svetloba, mokra zemlja pogosto zahteva dodatno ojačitev, glina pa to ne pomeni.
  Temelj s svojimi rokami za kopel

Pripravljalna dela

Preden naredite podlago za kopel, morate upoštevati, da mora biti platforma pod dnom majhno pobočje za drenažo v kateri koli smeri, razen na severu. To je potrebno, da se spomladi kopel ne segreva s toplo vodo, temveč tudi organizirati dober pretok vode po dežju.
  Temelj s svojimi rokami za kopel

Merila za izbiro baze

Pri oblikovanju temeljev za kopanje bodo določeni parametri izbira materiala, velikosti in značilnosti stavbe, vrste prsti in strmine naklona, ​​na katerem se načrtuje gradnja.
  Temelj s svojimi rokami za kopel

Namestitev podstrešja z lastnimi rokami

Vsaka od navedenih vrst temeljev za kopel ima svoje značilnosti, jih je treba obravnavati ločeno. Edina stvar, ki združuje dela, je izbira mesta za gradnjo, izdelava načrtnega projekta.
  Temelj s svojimi rokami za kopel

Tehnologija priprave betonske mešanice za trakove

Zahtevana količina peska se vlije v rezervoar, v njej se vdolbine in cement izlije, vse je temeljito pomešano z lopato. K temu mešanici dodamo kremenček in še enkrat dobro premešamo. Nato se postopoma dodaja voda, po možnosti iz zalivne pločevine, tako da delci peska niso izsušeni z močnim curkom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty