poniedziałek, 14 maja 2018

Barva stekla

  Barva stekla

Kako narediti steklene ozadje?

Sprva so steklene kocke v obliki steklenih kock izdelane iz navadnega stekla. Potem se topijo na temperaturo 1200 stopinj in potegnejo tanke niti. Tukaj iz teh niti tudi tkanje krpo. Sam proces spominja na delo na statuu.
  Barva stekla

Kakšna je kakovost barve, ki jo lahko izbirate za ozadje iz steklenih vlaken?

Odvisno je od načrtovanih ciljev in namena prostora. Barva je zaradi barve lahko neprozorna ali sijajna. Mat površina izgleda mehkejša, bolj obsežna. Zastekleno stekleno stensko platno se po videzu ne razlikuje od navadnih tkanin. Sijajna barva bo poudarila relief, površina bo bolj trdna, "tehnična".
  Barva stekla

Zakaj natančno steklo?

Steklena vlakna niso edina vrsta stenskih oblog, ki jih je mogoče poslikati. Tudi široko uporabljajo netkani in papirnati ozadji. Kakšne so prednosti prve možnosti?

Steklena vlakna iz prvega in drugega razreda, ki je boljša?

Vse vrste proizvajalcev proizvajajo ozadja različnih kakovosti, ki so običajno razdeljena na 1. in 2. razred. Ozadja prvega razreda veljajo za najboljše in se nanesejo na površje brez težav. Pogosto jamčijo. Drugi razred - nižji stroški in ni nobenega jamstva, da boste kupili resnično visokokakovosten izdelek.
  Barva stekla

Kako barvati steklene ozadje?

Obloge iz steklenih vlaken je mogoče začeti šele po popolnoma suhem, kar je približno dva dni. Toda pred nanosom površine površine je bolje premazan. To se naredi, da se barva bolje položi in tako, da se manj absorbira v porozno površino steklenih vlaken. Kot sestavek primerja lahko uporabimo razredčeno z vodnim lepilom. Uporablja se v tankem enotnem sloju na celotni površini ozadja, po sušenju pa gre neposredno na sliko.
  Barva stekla

Kako izbrati barvo za barvanje steklenih vlaken?

Podrobneje razmislimo o lastnostih alkidnih in vodno disperzijskih barv. Alkidi emajli, ko so nanosani na površino, tvorijo trdno, nepropustno za vlago film z visoko odpornostjo proti obrabi. Ozadje, pobarvane s takšno barvo, je mogoče večkrat izprati, ne da bi skrbelo, da bo njihova površina zlomljena.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty