niedziela, 13 maja 2018

Gradbeni dimni min

  Gradbeni dimni min

Pravila za vložitev in izpušne pline pri prezračevanju dima

Pri organizaciji izmenjave zraka v sistemu za odstranjevanje dima je glavna pozornost namenjena odstranjevanju dima na evakuacijskih poteh. Praviloma govorimo o hodnikih in stopnicah.
  Gradbeni dimni min

Pri preskušanju nadtlaka zraka merite:

- razlika v tlaku v območju delovanja sistema zahodne vode (preddverje, dvorana dvigala, jaška dvigala, stopnišče) in v naslednjem območju na izhodu za izhod v sili med odpiranjem in zapiranjem vrat na evakuacijskih poteh Pa;
  Gradbeni dimni min

INFORMACIJE - TEHNIČNI MATERIALI DRUŽBE NPL-38-080 O POŽARNIH VOZNIH VOZILIH

Ognjevarni materialov za upada gasilska služba nevarnosti prezračevanja sistemov
  Gradbeni dimni min

Metode, ki se lahko uporabljajo za odstranjevanje dima

Obstajajo statistični in dinamični sistemi za odstranjevanje dima in zaščito. V prvem primeru je treba ventilatorje ustaviti, zato se širjenje dima znatno upočasni. V drugem primeru se ventilatorji ne ustavijo v celoti. Nekatere naprave nadaljujejo delo v posebnem načinu. V dinamičnem sistemu so ventilatorji nameščeni ločeno, da odstranjujejo dima, medtem ko zagotavljajo čist zrak. Ti dve funkciji delata v vnaprej določenem zaporedju.
  Gradbeni dimni min

4. Prezračevanje, klimatizacija in ogrevanje zraka

Splošne določbe

4.1. Zagotoviti je treba prezračevanje, ogrevanje zraka, zračne prhe in zračno-termične zavese, da se zagotovijo sprejemljive meteorološke razmere in čisti zrak na servisiranem ali delovnem območju prostorov (na stalnih in nestalnih delovnih mestih).
  Gradbeni dimni min

Požarni dušilniki

Protipožarni dušilci so naprave, ki so zasnovane tako, da zaprejo dovodne in izpušne prezračevalne kanale, da preprečijo nadaljnje širjenje ognja, svežega zraka v vire ognja in odstranjevanje dima in drugih izdelkov zgorevanja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty