czwartek, 17 maja 2018

Soočajo stebri z dekorativnim kamnom

  Soočajo stebri z dekorativnim kamnom

Uspešnost obrnjenosti stolpca

Za začetek pogovora o stebrih z imitacijskim kamnom, ki danes postaja priljubljena zaradi svoje velike podobnosti z naravnim materialom in veliko nižjimi stroški, je treba omeniti, da je njihova oblika lahko zelo raznolika:
  Soočajo stebri z dekorativnim kamnom

Stolni stebri

Od antičnih časov so kamnite stebri trdno utrjene v arhitekturi skoraj vseh svetovnih kultur. Kolonade so okrasile fasade stavb, na stebrih pa so podprle strehe templjev. Včasih so bili sami uporabljeni kot dekorativni element ansambla, včasih kot spomenik.
  Soočajo stebri z dekorativnim kamnom

Dekorativni kamen kot element notranjosti

Preden neposredno nadaljujemo z opisom procesa polaganja dekorativnega kamna, moramo omeniti nekatere od značilnosti te vrste zaključkov in hkrati opisati možne možnosti polaganja in uporabe okrasnega kamna.

Skupne tehnike zaključevanja stolpcev

Izbira ene ali druge tehnologije za dodelavo stolpcev je v veliki meri odvisna od izbranega sloga notranje opreme, ki vpliva na izbiro materialov, izbiro tehnologije obloge in druge nianse. Oba sta tako klasična, kot sodobna.
  Soočajo stebri z dekorativnim kamnom

Kaj je umetni kamen?

Za začetek je treba opozoriti, da obstajajo tri vrste umetnega materiala. To je aglomeratna, porcelanska lončnica in kamen na osnovi betona. V stanovanjih se obrezovanje kamna večinoma izvaja na betonskem podstavku, saj je ta vrsta s precej obsežnimi dekorativnimi možnostmi in enostavno proizvodno metodo. Skratka, umetni material dobimo s stiskanjem zmesi, ki jo sestavljajo sestavljeni materiali, akrilne spojine in mineralne dodatke. Vse to se zgodi pod vplivom visokih temperatur. Barvila so odgovorne za teksturo in barvo. Ni videzov, zato uspešno posnema različne naravne materiale.
  Soočajo stebri z dekorativnim kamnom

Prednosti dekorativnega kamna

Dekorativni kamen je sposoben prinesti v oblikovanje prostora edinstvenost, svoj slog, nekaj razkošja in prefinjenosti. Poleg tega ima več prednosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty