środa, 16 maja 2018

Opeka stene v polkrilni opeki

  Opeka stene v polkrilni opeki

Uporaba zidakov na pol opeke

Zidarstvo v pol-opeko, ne morejo nositi. Torej, stene, na katerih naj bodo plošče, talne grede in strešni nosilci podprti, ne smejo imeti debeline 120 mm.

Kako postaviti opeke, osnovne tehnike

Pomemben pogoj za kakovostno steno je pravilna sestava raztopine. Za 1 del cementa M400 je potreben 3 deli peska (frakcija 2 mm) ali 4 delov, če se vzame cement M500. Kot merilo se navadno uporablja 10-litrska vedra (v njej se položi 12 kg peska ali 14 kg cementa). Voda dodaja 0,5 - 0,7 litra na 1 kg cementa - raztopina ne sme biti preveč tekoča.
  Opeka stene v polkrilni opeki

Naročite polaganje v pol-opeko v Minsku

Pri popravilu je potrebno upoštevati, da je njena trdnost in stabilnost odvisna od debeline. Pri polaganju na pol opeke dobimo debelino 12 cm. Standardne, sprejemljive dimenzije - 25-12-6 cm, kar pomeni, pregrada je precej tanka. Če obstajajo dvomi glede njegove moči, se lahko struktura vedno okrepi - zato se uporablja armatura z ojačevalno mrežo. Takšna mreža je lahko cikcak ali pravokotna. Položeni so najmanj v vsaki peti vrstici.
  Opeka stene v polkrilni opeki

Pripravljalna dela

Preden začnete graditi zid, morate opraviti nekaj pripravljalnih del, ki se med zidovi zidu in zunaj nje močno razlikujejo.
  Opeka stene v polkrilni opeki

Debelina opeke, katere opeke je treba izbrati za gradnjo

V sodobni gradnji opeke se razlikuje ena, pol in dvojna opeka. Velikost ene navadne opeke je 250x12x65 mm, uvedena je bila v uporabi v prvi polovici prejšnjega stoletja (leta 1925 je bila ta standardna velikost določena v regulativni dokumentaciji). Malo kasneje smo uporabili eno-in pol ter dvojno opeko, njihova velikost je 250x120x88 in 250x120x138. Z vidika stroškov je veliko bolj učinkovito uporabljati dvojno ali eno-in pol opeke za zunanje stene.
  Opeka stene v polkrilni opeki

Polaganje opečenih opek

Skupaj s konstrukcijo sten prerezov so obrnjene vrste opeke. Izvajata več funkcij. Estetsko - daje fasadi stavbe edinstven videz. Praktično - poveča stopnjo izolacije stavbe, preprečuje vstop vlage v notranjost glavnih sten.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty