środa, 16 maja 2018

Zidarski materiali

  Zidarski materiali

Zidarski materiali

Materiali iz umetnega kamna vključujejo keramične in silikatne opeke, trdne in votle, votle keramične in silikatne kamne ter betonske in zidarske kamne.
  Zidarski materiali

Zidarski elementi

Opeke in kamni pravilne oblike so omejeni na šest strani. Spodnji in zgornji se imenujejo postelj, dve stranski pa sta večji - z žlico, dve stranski pa sta manjši - rob.
  Zidarski materiali

3. Materiali za zidanje: vrste, prednosti, slabosti.

Zidarski zid je struktura, sestavljena iz kamnov, ki so narejene na malto v določenem vrstnem redu. Zidarstvo zaznava lastno težo, druge strukturne elemente, ki temeljijo na zidu, ter obremenitve, ki se nanjo nanašajo, ter izvaja toplotno izolacijo, zvočno izolacijo in druge funkcije.
  Zidarski materiali

Lastnosti gradbenega kamna.

Številni materiali iz naravnega kamna sodijo v sedimentne kamnine, katerih naravna laminacija olajša izdelavo kosov kamna. Granit in druge vulkanske kamnine se lahko uporabljajo za dekorativne namene. Najpomembnejše lastnosti gradbenega kamna so vzdržljivost, enostavna dostopnost, obdelovalnost, moč, enakomernost, barva in tekstura. Zahteve za gradbeni kamen so odvisne od narave konstrukcije.

Uporaba lahkih konstrukcij

Polaganje lahkih sten se uporablja za zmanjšanje porabe opeke in zmanjšanje mase zidov. Zidarstvo je lahko sestavljeno iz dveh paralelnih žličk z zavojem v 3-5 vrsticah, včasih več.
  Zidarski materiali

Materiali, potrebni za zidanje

V gradbeništvu je gradacija kamnitih zidov na umetnih in naravnih (ali naravnih). Umetno iz betona ali keramike. Naravne so pridobljene z drobljenjem ali žaganjem različnih kamnin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty