środa, 16 maja 2018

Koliko let se hiša skrči

  Koliko let se hiša skrči

Lastnosti krčenja doma

Nekateri ljudje svetujejo, da v novi stavbi ne izvajajo dragih popravil za 2-3 leta. Ampak, če še vedno želite narediti svoj dom bolj udobno in opraviti popravila, vam bo naslednje znanje koristno:

Fundacija kot glavni element za preprečevanje hišnega krčenja

Opečna hiša zaradi teže materiala v kombinaciji z malto za zidanje daje veliko težo strukture kot na primer hiša iz lesa. V lažji materialni hiši krčenje ne vpliva toliko na celotno strukturo hiše, na primer stene ne počijo.
  Koliko let se hiša skrči

Gradbena tehnologija

To je zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na količino krčenja. Les in hlodi, položeni v zid, morajo biti zelo tesno nameščeni drug z drugim. Istočasno pa se šivi med njimi zaprejo s tesnilnim tesnilom - juto ali vleko.
  Koliko let se hiša skrči

Kaj moram iskati pri gradnji, da bi zmanjšali krčenje?

Glede na zgoraj navedene dejavnike, ki vplivajo na krčenje hiše, jo lahko delno izognete. Poleg pravilno izbranega materiala so pomembni tudi klimatski pogoji. Zato ni nič nenavadnega, da bi strokovnjaki gradili v zimski sezoni.
  Koliko let se hiša skrči

Krčenje lesene hiše

Večina kupcev v hišah se boji procesa krčenja lesene hiše in zato se odločite za opeko ali bloka. Ampak, verjemi mi, nič ne more nadomestiti luksuza življenja v leseni hiši! Lesene hiše imajo posebno vzdušje, vonj, zrak... Noben kamen ne more prinesti takega užitka.
  Koliko let se hiša skrči

Prednosti uporabe

Za gradnjo hiš vedno bolj uporabljajo sodobne materiale, radikalno drugačne od tradicionalnih. Govorimo o uporabi gaziranega betona, za katerega so značilne številne prednosti, zlasti v primerjavi z drugimi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty