poniedziałek, 11 czerwca 2018

Fasadni sistem

  Fasadni sistem

Izolatorji za vgradnjo ventiliranih visečih fasadnih sistemov

Izolacija za vgradnjo prezračevanega fasadnega sistema doma je potrebno izvesti vrsto zelo strogih zahtev: ognjevarna izolacija mora vzdržati izmenične temperaturne razmere pri gradnji stavb, imeti visoko prepustnost hlapov, biostabilnost, odpornost proti vremenskim vplivom, enostavno namestitev in dostopno ceno.
  Fasadni sistem

Oblikovanje prezračevanih fasad

Proces oblikovanja prezračevanih fasad lahko primerjamo z delom studia za individualno krojenje. Pravzaprav takšna fasada lahko štejemo za oblačila stavbe. Njegova naprava omogoča, brez sprememb v strukturnih elementih zidov stavb, redno spreminjati videz hiš skoraj v vsakem trenutku in ne glede na sezono leta. Nekateri podsistemi so na splošno združeni v zapirala za različne površinske materiale, kar zagotavlja hitro in ekonomično "spremembo oblačil" pri naknadnih rekonstrukcijah. To je oblikovalska odločitev, ki določa prihodnji arhitekturni videz stavbe, njen slog in harmonično kombinacijo z okoliškimi stavbami.
  Fasadni sistem

Prezračene fasade: kaj je to?

Značilnost tega sistema fasadne zaključne obdelave hiš je odstraniti odvečno vlago z zunanje površine stene, da bi zaščitili strukturo pred uničenjem. Z drugimi besedami, pritrditev poteka tako, da ostane majhna zračna reža med slojem izolacije in notranjo površino obrnjenega materiala.
  Fasadni sistem

Tradicionalne fasade za hiše iz profila LSTK

Koncept »tradicionalne fasade« nakazuje odtenek, da fasada opravlja bolj dekorativno funkcijo, hkrati pa ščiti stene hiše od profila LSTC in izolacijo od negativnih atmosferskih pojavov. Tradicionalne fasade so praviloma izdelane iz lahkih dekorativnih materialov, ki so odporni na temperaturne spremembe in visoko vlažnost.

Obloge, ki se uporabljajo za montažo prezračevanih fasad

Ena od glavnih prednosti ventiliranih sistemov je čim širša uporaba materialov za obloge.
  Fasadni sistem

Naprava prezračuje fasade

Tečajna prezračevana fasadna fasadna tehnologija, sistem, ki sestoji iz materialov za oblogo, ki so pritrjeni na pocinkanem jeklu, nerjavnem jeklenem ali aluminijastem okvirju na nosilni sloj stene ali na monolitni strop. Na razdalji med oblogo in steno prosto kroži zrak, ki odstranjuje kondenzat in vlago iz struktur.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty