środa, 13 czerwca 2018

Grobo polaganje

  Grobo polaganje

Kompleksne zidne stene za spajanje

Glavna vrsta sodobnega zidarskega dela med gradnjo bo kompleksna opeka. Stroški te vrste dela bodo vezani na količine, merjene v kubičnih metrih.
  Grobo polaganje

Pregrade

To je eden od najbolj priljubljenih načinov gradnje stavb. Glavni okvir je izdelan iz armiranobetonskih konstrukcij, ki so po svojih tehničnih parametrih v mnogih pogledih boljši od opečnih sten. Toda za oblikovanje notranjih sten in predelnih sten je najboljša možnost uporaba opeke.
  Grobo polaganje

Načini polaganja opek

Ime vrste opeke se oblikuje iz imena ene od stranic opečne ali oblačilne metode. Obstajata dve vrsti zidakov: žlica in bonder, ki so posledica lokacije opeke glede na zunanjo površino stene. Pri gradnji stene so možne izmenične metode polaganja - odvisno od vrste oblačenja. Za pojasnitev vprašanja je vredno ugotoviti pomen izrazov. Pri polaganju robov opeke se šiv imenuje tychkovy, in če je opeka nameščena tako, da gleda široko črto, gre za žlico.

Osnutek opeke

Stene opeke lahko opravljajo različne vloge. V nekaterih primerih je to le dokončanje, v nekaterih - particije in včasih nosilne stene. Glede na namen in zahtevano toplotno prevodnost sten je izbrana vrsta zidakov:
  Grobo polaganje

Video

Da bi delo opravljali samostojno, je potrebno preučiti vse nianse, ker je za postavitev potrebno posebno teoretično in praktično znanje. Najboljše od vsega, če bodo vse točke jasno razložene, za to morate samo gledati video opeko.
  Grobo polaganje

Stopnje zidarskega dela

Obloga zidov zahteva zelo previden odnos - to je treba zapomniti, samo kvalificirani delavec lahko opravlja dobro delo. Stopnja za polaganje opeke se izračuna ob upoštevanju naslednjih parametrov:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty