piątek, 15 czerwca 2018

Polaganje talne plošče

  Polaganje talne plošče

Značilnosti sodobnega parketnega tla

Že več stoletij je tla oblikovana iz lesenih desk, s pomočjo katerih se oblikuje parket. Ima dovolj moči in vrsta poliranega lesa je veliko lepša in bolj naravna kot ploščice, kamen ali sintetični materiali.
  Polaganje talne plošče
  Polaganje talne plošče

Težko polaganje - toplotno izolirana tla in hlode

Če boste postavili talno ploščo na toplo dno, najprej najti v prodaji tak material, ki ustreza prihodnjemu temperaturnemu režimu. Dejansko niso vse pasme dovolj odporne na deformacije, zlasti javorja in bukve. Bolje dajati prednost hrastu ali orehu. Upoštevajte pa, da je maksimalna temperatura, za katero je izdelana katera talna plošča, 26 ° C. Da bi razumeli, ali je vaša izbrana plošča za tla primerna za toplo tla, si oglejte svojo embalažo za posebno značko "primerno za talno ogrevanje" in navodila za takšno namestitev.
  Polaganje talne plošče

Specifičnost talnih plošč ↑

Za ustvarjanje močnega in trajnega talnega obloga iz talne plošče bo spretnost pri uporabi orodja majhna. Če med delom, da se ne držite tehnologije polaganja, zanesljive in lepe talne obloge ne bodo delovale. Zato morate pred postavitvijo talne plošče opraviti številna pripravljalna dela in upoštevati določene tehnološke zahteve.
  Polaganje talne plošče

Osnovne zahteve

Podnožje mora biti suho, naravnost do ravni, čisto in trajno. Podnožje lahko šteje za primerno, če nepravilnosti ne presegajo ± 3 mm pri osnovni dolžini več kot 2 metri, če ni presežka ± 2 mm na 1 meter dolžine in ni na voljo nobenega presežka ± 1,2 na razdalji 25 cm Če se parametri podnožja ne ujemajo s temi omejitvami, je treba poravnati. KAHRS omogoča uporabo tehtane povprečne dolžine 1 m. V tem primeru je odstopanje za višinsko razliko 2 mm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty