czwartek, 14 czerwca 2018

Polaganje laminata na betonskem tleh

  Polaganje laminata na betonskem tleh

Izbira laminata in substrata

Če se še vedno odločate za postavitev laminatnih podov, je treba temu izbiro pristopiti zelo resno, saj bo kakovost in vzdržljivost talne obloge odvisna od tega. Najprej določimo najprimernejši leglo za to.
  Polaganje laminata na betonskem tleh

Tehnologija polaganja laminata na betonskem tleh

Laminatna tla se namestijo na podlago, ki je nato položena na betonsko ploščo ali vlečenje. Glavna značilnost laminiranega poda je, da je sestavljen iz ločenih elementov plošče.
  Polaganje laminata na betonskem tleh

↑ Priprava površine betonskega dna

Polaganje laminata na betonskem dnu se začne z oceno površine betonskega tlaka. Talno skladnost s horizontalnim položajem se meri z uporabo ravni. Iz prakse je znano, da v resnici ni popolnega konkretnega pločnika. Zato je najprej treba popraviti raven tal, odpraviti kapljice in nepravilnosti. Ne smemo pozabiti, da če površina ni pravilno obdelana, bo vidna golim očesom, sčasoma pa bo laminat v obliki tla, za katero je malo verjetno, da bo zadovoljil lastnika.
  Polaganje laminata na betonskem tleh

Priprava talnih površin

Laminat je položen na ravno čisto in suho površino. Če je talni estrih grob, ga je treba prekriti s tanko plastjo. To je lahko cementno-peskovna malta ali posebna mešanica za izravnavo tal.

Priprava betonske baze

Seznam del obnovitve betonske baze je odvisen od njegovega stanja. Možno je, da se vrste pripravljalnih del pogojno razdelijo v dve kategoriji - kozmetična obnova in radikalna obnova z vgradnjo novega estriha.

Tehnologija polaganja laminata na betonskem tleh s substratom z lastnimi rokami

Laminat - je sodoben material, ki se uporablja predvsem za tla, vendar so ga nekateri oblikovalci uspešno uporabili za pokrivanje zidov in celo stropa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty