czwartek, 14 czerwca 2018

Office Design

  Office Design

Priročnik za oblikovanje strokovnih pisarn

  1. Predgovor
  2. Gradnja pisarniških prostorov
  3. Pisarna
  4. Standardi pisarniške opreme
  5. Polaganje električnih omrežij
  6. Pisarniške particije
  7. Talne obloge
  8. Stropi
  9. Razsvetljava
  10. Ergonomski stoli
  11. Pisarniško pohištvo
  12. Preglednost: urad 21. stoletja

Tehnološka zasnova

Glavni namen vsakega pisarniškega prostora je ustvariti funkcionalni prostor, ki ustreza določenim potekom dela. Zato je zelo pomembna pristojna tehnološka organizacija prostora in oblikovanje pogojev, ki so mu usmerjeni. Na stopnji tehnološkega oblikovanja se izbere in proučuje izbrana vrsta načrtovanja delovnih prostorov v skladu s posameznimi značilnostmi prihodnjega proizvodnega procesa.
  Office Design

Oblikovanje poslovnih stavb

Stavbe, namenjene pisarniškemu prostoru, so ponavadi predstavljene kot ena velika dvorana, ki je razdeljena na mavčne plošče, t. n delovni prostor z omarico za šefa. Pri praktičnem stališču se zdi, da je tak špekulativni zaključek napačen in opisuje poslovno stavbo le na najbolj površni ravni.

Značilnosti načrtovanja pisarniških prostorov

Kot veste, "so oblečeni z oblačili", za večino organizacij pa je "oblačila" pisarna. Kako bo izgledalo, je odvisno od tega, kako uspešen je odnos s partnerji in strankami. Zato je zasnova pisarne in uresničevanje tega projekta za številna podjetja postala izjemno pomembna naloga.

Oblikovanje pisarniških, industrijskih in poslovnih stavb

Rezultat zasnove katere koli stavbe je celoten sklop dokumentov, ki omogoča nadaljevanje praktične izvedbe projekta gradnje ali rekonstrukcije stavbe.

Oblikovanje poslovnih stavb

Poslovni prostori imajo eno pomembno razliko od stanovanjskih območij - to je velika manevrska sposobnost in s tem tudi intenzivnejša obremenitev. V zvezi s tem se bodo strokovnjaki, ki pripravljajo projekte za pisarniški prostor, večkrat povečali.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty