niedziela, 10 czerwca 2018

Polnjenje monolitne talne plošče

  Polnjenje monolitne talne plošče

Kaj potrebuje okrepitev monolitnih plošč

Moderne konstrukcije je nemogoče predstavljati brez monolitnih talnih plošč. Z njimi se delovni proces olajša in veliko hitreje zaključi. So trajni, odporni proti vlagi, odporni proti ognju. Rezultat je precej toplega stropa, ki lahko zaščiti hišo pred vetrom in mrazom.
  Polnjenje monolitne talne plošče

Kako pravilno ojačati talno ploščo z lastnimi rokami?

Zelo pomembno je pravilno izračunati ojačitev in potrebno debelino plošče. Glede na konstrukcijske obremenitve se izbere premer ojačitve. Pogosteje je v razponu od 8 do 14 mm. Priporočljivo je, da uporabite vroče valjani jekleni ojačitvi razreda A3, da zagotovite pravilno trdnost talne plošče.
  Polnjenje monolitne talne plošče

Kaj morate vedeti o ojačitvi tal

Za izvedbo armature betona uporablja armirano jekleno palico. Debelina je od 8 do 14 mm debeline do 150 mm. Pri nakupu že pripravljenih talne plošče je treba upoštevati dejstvo, da se proizvajajo v tovarnah trdne, rebraste in votle. Še posebej priljubljena je zadnja možnost. To je posledica dejstva, da so zaradi praznin v betonskem monolitu takšne plošče sorazmerno majhne teže, odlične izolacijske zmogljivosti, slabe absorpcije zvoka in dobro vzdržujejo deformacije.
  Polnjenje monolitne talne plošče

Polnjenje monolitne talne plošče

Polnjenje talnih in podstrešnih tal ni možno brez posebne opreme, ki je betonska črpalka. Ta stroj je sposoben črpanja betonske raztopine na višino 56 metrov.
  Polnjenje monolitne talne plošče

Proizvodnja plošč do nestandardnih velikosti

Če je za ločeni odsek potrebno velikost plošče, potem je treba vse podatke preračunati. Upoštevati je treba, da se v primeru, da je potrebna konstrukcija z močno podlago, okrepitev plošče izvede tako, da potegne ojačitev v skladu z določenimi posameznimi dimenzijami in opazuje potrebno razdaljo med armaturo. Te številke so neposredno odvisne od območja, ki ga bo ta plošča zasedla v zgradbi, ne glede na to, ali gre za strop ali steno.
  Polnjenje monolitne talne plošče

Kako narediti monolitno armirano betonsko tla z lastnimi rokami

Za izgradnjo monolitnega stropa pri gradnji zasebne hiše bodo potrebni naslednji materiali in orodja:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty