czwartek, 14 czerwca 2018

Ustanovitev zasebne hiše

Vrste fundacij

Tehnično gledano je temelj namenjen prenosu tovora iz delov zgradbe zgoraj na temeljno podlago. Temelji v figurativnem smislu so podpora, zagotovilo zanesljivosti in trajnosti hiše. Z vidika računovodstva je fundacija najmanj 10 do 30% celotnih stroškov gradnje, prihranki v tej zadevi pa vas bodo stalo na dražji višji.
  Ustanovitev zasebne hiše

DIY Home Foundation

Temelj za dom ni le temelj, temveč jamstvo za njegovo moč in dolgo življenjsko dobo. Stabilnost in trajnost ne le samega, ampak tudi vsi drugi elementi konstrukcije so odvisni od natančnosti in temeljitosti naprave tega elementa zgradbe.

DIY Foundation

Temelj vsake strukture je njena temelj, na kateri je odvisna prihodnost konstruiranega objekta. Znesek stroškov za gradnjo in popravilo stavbe ali ograje je prav tako neposredno odvisen od tega, kako dobro je zasnovan in zgrajen temelj hiše. Spodaj so podrobni članki o gradnji temelje z lastnimi rokami izkušenega graditelja.
  Ustanovitev zasebne hiše

Izračun in oblikovanje temeljev

Projekt temelji je treba vedno izvajati ob polnem upoštevanju različnih dejavnikov, vključno s podnebnimi in okoljskimi razmerami določenega območja. Treba je spomniti, da je treba pri zasnovi temeljev hiše odvrniti s podatki o terenu in naravi tal. Iz tega razloga se oblikovanje vsake ustanove začne s temeljitim študijem inženirskega in geološkega izračuna.
  Ustanovitev zasebne hiše

Značilnosti osnove stolpcev

Ta vrsta fundacije je pridobila najbolj priljubljenost, to je podpora za pole, ki se najpogosteje uporablja za gradnjo temeljev za hišo. Temelji na nizu stebrov, ki so pokopani v tleh tako, da njihovi zgornji deli štrlijo navzven. Vrhovi vseh stebrov so poravnani vodoravno in tvorijo povsem ravno površino. Stebri so nameščeni tako, da so v kotih zgradbe pod podpornimi stenami, pregradami v predelih presečišča sten z razmikom od enega do dveh in pol metrov. Za povezavo vseh stebrov v eno strukturo razdelite celotno obremenitev in ustvarite nosilec za stene zgradbe, uporablja se žičnica iz kovine ali les (les).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty