czwartek, 11 października 2018

Naprava iz lesenih podov na betonski podlagi

Polaganje na betonski osnovi

Splošna tehnologija polaganja trdih ali tehničnih plošč na betonskih temeljih, v prisotnosti estriha, omogoča izravnavo podlage, nameščanje pare, hidroizolacijo, fiksiranje plošče, poliranje plošče, lakiranje (več plasti) ali olje in nameščanje pletenih plošč.
  Naprava iz lesenih podov na betonski podlagi

DIY lesena tla

Samoslojna lesena tla vam bodo dala znanje, ki ga boste zagotovo potrebovali v prihodnosti. In tudi v primeru, da bi celo ti raje ostali na stran, s čimer bi "vodili vlado" v roke strokovnjakov. To vam bo pomagalo pravilno spremljati postopek dela.
  Naprava iz lesenih podov na betonski podlagi

Splošna pravila za izgradnjo lesenega poda

Najbolje je, da vse delo opravite ob koncu ogrevalne sezone. To je posledica vlažnosti zraka in lesa. V tem obdobju je najmanjša možnost, da bodo talne plošče absorbirale preveč vlage. Če še vedno potrebujete leseno dno poleti, je najbolje počakati, da bo vreme ostalo sončno in suho najmanj teden dni.
  Naprava iz lesenih podov na betonski podlagi

Polaganje lesenih podov na betonskih tleh

Pred začetkom polaganja tal mora biti estrih poravnan. Glede na obstoječe zahteve odstopanje ne sme biti večje od 0,1% (to je 1mm na 1m). Vlažnost zidov in estrih ne sme presegati 12%. Raven vlažnosti se lahko določi ne le s pomočjo naprav, ampak tudi z improviziranimi sredstvi. Dovolj je, da na betonski estrih pritrdite kos polietilena s škotskim trakom ali pokrijemo estrih z gumijastim pokrovom, ki ga stisnemo na vrhu. Po enem dnevu preverite pokrito površino betona in če je površina mokra in temna, potem estriha še ni izsušena.
  Naprava iz lesenih podov na betonski podlagi

Kako začeti tla?

Visokokakovostna tla je povsem ravna površina, ki jo pripravljamo v prvi fazi dela in jo izvajamo le enkrat. Potem lahko spremenite vrsto pokritosti, če zahteva novo popravilo in spremenite slog notranjosti. Najprej se določi enakomernost tal. Za to uporabite raven gradnje: laser ali mehurček. Ko betonska površina pade na 2 cm, se uporabi samo-nivojska mešanica. V primeru večjih napak izdelajte betonsko spojko. Če se popravila izvajajo v zasebni hiši z razstavljanjem starega talnega poda, pri čemer ostane le zemeljska površina, je potrebna tudi estriha.
  Naprava iz lesenih podov na betonski podlagi

Vse, kar potrebujete za dnevnike ↑

Zastavice so lesene ali polimerne palice različnih oblik in velikosti, ki se nahajajo pod zaključnim premazom. Glavne prednosti uporabe te metode:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty