sobota, 13 października 2018

Toplotna izolacija betonskih sten zunaj

  Toplotna izolacija betonskih sten zunaj

Namestitev na stransko steno z izolacijo

Vgradnja mineralne volne v monolitno steno s stransko stranjo zagotavlja visoko kakovost izolacije izolacije izolacije in namestitev prezračevalne reže med tiru in vlago in vetrovno folijo. Uporaba talne obloge daje zasebni hiši dobro urejen videz, v prihodnosti ne zahteva popravila in niansiranja, zanesljivo ščiti toplotno izolacijo fasade pred možnimi mehanskimi poškodbami.
  Toplotna izolacija betonskih sten zunaj

Značilnosti izbire materiala za izolacijo

Ne glede na to, kateri material je izbran za toplotno izolacijo, se bo spoprijel s svojo glavno nalogo, vendar pa obstajajo številne lastnosti vsake od njih in razlika v ceni, ki jo je treba upoštevati. Boste izbrali:

Kako izolirati betonsko steno: zunaj ali znotraj?

Odločitev za izolacijo lahko storite na dva načina: izolacija stene od zunaj ali od znotraj. Strokovnjaki priporočajo izbiro prve možnosti, saj je bolj zanesljiv. Zdi se, da je lažje narediti izolacijo od znotraj, toda vse ni tako preprosto, kot se zdi na prvi pogled, zato je treba to metodo uporabiti le, če je delo nemogoče opraviti zunaj.
  Toplotna izolacija betonskih sten zunaj

Priprava stene za izolacijo polistirenske pene

Pred segrevanjem z metodo "mokrega" je treba stensko površino očistiti iz ometnih slojev, prahu, umazanije. Nepravilnosti, ki so več kot 1 cm fiksne, nastanejo razpoke. Stene morajo biti suhe. Za izboljšanje oprijema uporabljajte osnovo:

Naprava dvojnih sten iz različnih materialov

Ogrevanje se lahko opravi, če uporabljate elemente ogrevane talne površine. Toplotni elementi so nameščeni na površini zunanje stene in jih je treba vklopiti le v primeru močnega mraza. Potem zgradite drugo steno mavčne plošče ali opeke. Toplotni izolator se nahaja med njim in zunanjo površino. To je zelo učinkovita možnost, vendar zahteva velike finančne stroške, saj porabi električno energijo za ogrevanje stanovanja.
  Toplotna izolacija betonskih sten zunaj

Metode in materiali za izolacijo doma

Danes obstajata dve najpogostejši načini hišne izolacije zunaj: ustvarjanje večplastnega sistema in prezračevane fasade. Razlikujejo se v tehnologiji in materialih, ki se uporabljajo v gradbeništvu. Ampak obe teh metod sta učinkovita in najbolje zaščitita hišo pred mrazom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty