środa, 10 października 2018

Pravilno zidana opeka

  Pravilno zidana opeka

Priprava za oblogo

Preden se lotite takšne operacije kot polaganje opek, izdelanih z lastnimi rokami, je treba ta proces vsaj malo proučiti. To bo super, če v svojo ekipo vključite osebo, ki ima vsaj nekaj izkušenj pri tem delu. V vsakem primeru ne nadaljujte sami.
  Pravilno zidana opeka

Značilnosti materiala

Prednja opeka, ki se najpogosteje sooča, je iz iste surovine kot navadna, vendar ohranja natančnejše geometrijske dimenzije. Napaka v dolžini izdelka je 4,4 mm, širina - 3,3 mm, debeline 2,3 mm. Površina je lahko gladka, strukturirana - na primer z divjega kamna ali glazirana, vendar s kakršno koli teksturo ne vsebuje razpok, čipov in drugih okvar. Dolga stran obrazne opeke se imenuje žlica, zadnjica se pokrije, podporna površina je postelja.
  Pravilno zidana opeka

Zidarski opečni zidaki: Vrste zidarn, tehnologija, pouk.

Gradbeni material »opeka« je znana že od antičnih časov. Za informacije o posušenih opekah iz glinenih materialov glej kitajske in rimske vire. Naravni, naravni kamen, čeprav je bil na voljo, je zahteval veliko predobdelave. Pozitivni premiki v gradbeništvu s spremembo postopkov obdelave gline so očitni. Opeka se je začela uporabljati ne le za gradnjo, temveč tudi za obloge stavb iz kamna, blazinice, lesa in drugih materialov.

Problem izbire rešitve

Za opeke, ki bodo pobarvane ali prekrite z drugimi materiali, težave s šivi ne nastanejo. Vendar pa je za stene dekorativne skrilavca - to je zelo nujna težava, saj bo polaganje vedno na vidiku. Zato je potreben previden pristop k izbiri vrste malte, šivov, ki se uporabljajo v zidu, debelina zmesnega premaza. To naredimo, da dobimo najboljše razmerje med debelino šiva in opeke ter idealno barvno raztopino.
  Pravilno zidana opeka

Vrste in velikost opečnih blokov

Fasadne konstrukcije iz opeke so v prvi vrsti zgrajene za dekorativne namene, zato je pri postavitvi stavb treba posebno pozornost nameniti takšnemu polaganju. Če ima navadna silikatna ali keramična opeka grobo površino, je obrnjeni gradbeni material izdelan z različnimi odtenki ali s popolnoma gladkim premazom. Razpon odtenkov s katerimi se sooča opeka je dovolj širok, zato izbira najbolj primerne za svoj okus ni težavna.
  Pravilno zidana opeka

Kako postaviti opeke, osnovne tehnike

Pomemben pogoj za kakovostno steno je pravilna sestava raztopine. Za 1 del cementa M400 je potreben 3 deli peska (frakcija 2 mm) ali 4 delov, če se vzame cement M500. Kot merilo se navadno uporablja 10-litrska vedra (v njej se položi 12 kg peska ali 14 kg cementa). Voda dodaja 0,5 - 0,7 litra na 1 kg cementa - raztopina ne sme biti preveč tekoča.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty