sobota, 13 października 2018

Kako barvati leseno ograjo poceni

  Kako barvati leseno ograjo poceni

Zakaj barva leseno ograjo?

Pred obdelavo lesenih drog za ograjo je potrebno ugotoviti, zakaj jih moramo sploh slikati? Dejstvo je, da je ograja iz naravnega materiala predmet vseh vrst negativnih vplivov iz okolja.
  Kako barvati leseno ograjo poceni

Pomen obarvanja lesene ograje

Drevesu potrebuje posebno skrb, saj lahko škodljivi vremenski pojavi, mehanske poškodbe, žuželke, plesni, glive znatno zmanjšajo življenjsko dobo lesene ograje. Tako, po mnenju strokovnjakov, na vprašanje - ali je treba zaključiti ograje lesa - odgovor je lahko le da. Obstaja več razlogov, zakaj privatne hiše lastniki barve ograje:
  Kako barvati leseno ograjo poceni

Pripravljalna dela - izberite pravi primer za leseno ograjo

Primer lesa lahko bistveno podaljša življenjsko dobo lesene ograje in jo zanesljivo ščiti pred vplivi zunanjih dejavnikov. Vendar, če barvanje strukturnih elementov ograje ni vredno varčevanja, mora biti drevo dobro nasičeno. Primerna sestava običajno vključuje: lepilo (olje, alkidne smole), pa tudi nekatere antiseptike, kot magnezijev oksid, bakrov sulfat in druge.
  Kako barvati leseno ograjo poceni

Vrste lesa barve

Za začetek je treba vsa barvila za lesene ograje razdeliti na dva glavna razreda: posnemanje (barvno) in manjiruyuschie (prozorno). Še več, njihova glavna razlika je, da lahko prekrivni materiali popolnoma skrijejo vse napake plošče in s tem leseno strukturo, saj pod plastjo barvne barve ne bo mogoče videti materiala samega. Medtem ko manj barvne barve, ki jim pripadajo različni prosojni laki in impregnacije, omogočajo razlikovati naravne lepote lesa, hkrati pa ne morejo prikriti pomanjkljivosti plošče (žetone, praske itd.). Glede na to je priporočljivo uporabiti drugo različico barve samo v primerih, ko ima ograja idealno strukturo.
  Kako barvati leseno ograjo poceni

Katere vrste lesnih barv so na voljo?

Barva za leseno ograjo mora biti visoko kakovostna, tako da lahko zaščiti les pred različnimi zunanjimi pojavi (sonce, dež, itd.), Kot tudi gnitje, bakterije in različne glive. Nato upoštevajte, katere barve se uporabljajo za obdelavo lesa.
  Kako barvati leseno ograjo poceni

Barvanje lesene ograje

Lesena ograja je naslikana v dveh stopnjah. Prva faza je uporaba praška, po katerem se mora sušiti najmanj 24 ur. Druga stopnja je uporaba barvnega materiala. Uporaba barve se začne od vrha do dna, v tankem sloju, če je mogoče brez mrčesa. Po enem dnevu, če je potrebno, lahko uporabite še en sloj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty